Măsuri sociale, în beneficiul persoanelor vârstnice din Gorj

121

În şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Gorj desfăşurată ieri a fost prezentată o informare cu privire la îmbunătăţirea calităţii serviciilor sociale oferite persoanelor vârstnice, de la nivelul oraşelor Turceni, Ţicleni şi Târgu-Cărbuneşti. Personalul din cadrul Serviciului Public de Asistenţă şi Protecţie Socială trebuie să respecte şi să aplice o serie de servicii în beneficiul persoanelor în vârstă.

La nivelul oraşului Turceni au fost întreprinse mai multe acţiuni pentru prevenirea, diminuarea sau înlăturarea consecinţelor unor evenimente considerate riscuri sociale pentru persoanele vârstnice.
Totodată, reprezentanţii Primăriei Turceni au acordat sprijin logistic şi financiar acestora, pentru mobilier şi bunuri pentru petrecerea timpului liber. Pentru combaterea fenomenului de excluziune socială a persoanelor vârstnice, autorităţile locale doresc implementarea unor măsuri active de incluziune cu caracter multidisciplinar care privesc: organizarea şi asigurarea unui serviciu integrat de asistenţă a persoanelor vârstnice, de asemenea acţiuni formative care să favorizeze accesul acestora la cultură.

10 persoane din Ţicleni, beneficiază de asistent personal
Potrivit autorităţilor din Ţicleni există 10 persoane care beneficiază de asistent personal şi 7 persoane beneficiare ale indemnizaţiei de însoţitor pe raza comunei. De asemenea, persoanele vârstnice au fost sprijinite şi în ridicarea alimentelor distribuite prin PEAD 2012. 180 de persoane au beneficiat de aceste ajutoare, iar cei care din motive de sănătate nu s-au putut deplasa pentru a le ridica, le-au primit la domiciliu, fiind aduse de către membrii comisiei responsabile de distribuirea lor.

Consiliere la Târgu – Cărbuneşti
Serviciile pe care le oferă Primăria Târgu – Cărbuneşti în ceea ce priveşte persoanele vârstnice sunt următoarele: consiliere, informare asupra drepturilor şi asupra situaţiilor de risc, ajutor la prepararea şi servirea hranei, asigurarea igienei personale, sprijin pentru efectuarea tratamentului prescris de medici, însoţirea vârstnicului la locul tratamentului şi asistarea acestuia pe durata tratamentului. Nouă persoane vârstnice din localitate beneficiază de ajutorul asistenţilor personali.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here