Măsuri de austeritate şi la Penitenciarul Târgu-Jiu – Apă rece, curent electric la program şi maşini trase pe dreapta

340

ion popescu, dir adj penitenciarPenitenciarul Târgu-Jiu funcţionează cu cheltuieli reduse la minim. Deţinuţii primesc apă mai rece pentru a se spăla, iar curent electric au cu porţia. Nici angajaţii nu sunt scutiţi de efectele crizei financiare, ajungând tot mai des să se deplaseze cu maşinile personale în interes de serviciu, multe dintre maşinile unităţii fiind trase pe dreapta din cauza cotei mici de benzină.

„Am luat o serie de măsuri şi am redus cheltuielile la minim. Mai puţin de atât nu se poate”, a declarat Ion Popescu, directorul adjunct al Penitenciarului Târgu-Jiu. Aceste reduceri se referă la toate lucrurile din care se putea tăia: apa pentru baia deţinuţilor nu se mai încălzeşte mult, „că doar e vară şi pot face baie şi cu apă mai rece”, curentul electric se primeşte după program (în fiecare zi, în intervalele 09.00-12.00 şi penitenciar 01914.00-17.00 este întreruptă alimentarea cu energie electrică), iar hrana pe care persoanele private de libertate o consumă este produsă, în mare parte, în cadrul Grădinii Agrozootehnice a Penitenciarului. De asemenea, pe parcursul verii nu se mai folosesc uscătoarele, hainele fiind uscate în aer liber, iar maşinile de spălat sunt folosite numai la capacitate maximă, pentru a se evita orice risipă de energie şi nu numai.

„Mergem cu maşinile personale”

Nici cadrele din penitenciar nu scapă de măsurile de reducere a cheltuielilor. În birou se lucrează fără aer condiţionat şi cu economie la folosirea energiei electrice. De asemenea, potrivit lui Ion Popescu, cheltuielile cu transportul au fost reduse mai mult de jumătate. „Am redus cheltuielile, multe dintre maşini sunt trase pe dreapta. Aţi văzut că de multe ori mergem cu maşinile personale, pentru că avem puţină benzină pentru maşinile de serviciu”, a spus Popescu. 100 de litri de benzină pe lună pentru fiecare dintre maşinile Penitenciarului.

Aceasta este cota de carburant existentă care, de multe ori se dovedeşte a fi insuficientă. Patru maşini „Dacia”, trei maşini de transport persoane-dube şi două maşini de transport marfă. Acesta este întregul parc auto de care dispune Penitenciarul Târgu-Jiu.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here