Măsuri anti-COVID la CE Oltenia! Aproape 100 de salariați, afectați de virus! Rușeț: Ar fi foarte grav…

1883

Ion Rușeț, consilierul președintelui Directoratului CE Oltenia, a declarat, la finele săptămânii trecute, că situația privind infectările cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul companiei energetice, este una cel puțin ,,delicată”, în contextul în care, 45 de angajați ai societății, depistați pozitiv, erau internați în spitale, iar alți 46 se aflau în carantină la domiciliu. Deși Directoratul CEO a implementat unele măsuri privind prevenirea răspândirii noului coronavirus, în cazul în care rata de infectare va depăși 1% din numărul total de angajați, se va institui un nou plan de acțiune. De la începutul pandemiei, 184 de salariați ai complexului energetic, care au contactat virusul, s-au vindecat și și-au reluat activitatea.

Aproape o sută de salariați ai CEO erau afectați, săptămâna trecută, de noul coronavirus, rata de infectare fiind mai mare la angajații termocentralelor din Dolj.,,La ora la care dicutăm (joi, 5 noiembrie – n.r) sunt 95 de colegi care sunt afectați direct de această situație. 45 de colegi sunt pozitivi și se află internați și 46 se află în izolare sau carantină la domiciliu. Avem o situație mai dificilă în zona Ișalnița-Craiova, în condițiile în care incidența este foarte mare. La Craiova, unde sunt puțin peste 500 de salariați, 10 colegi sunt afectați. De asemenea, la Ișalnița situația e una dificilă pentru că pe Dolj și municipiul Craiova incidența este mare. Ne-am luat toate măsurile și sperăm ca această infectare intracomunitară să nu ne afecteze mai mult pentru că ne apropiem de 1% din salariați afectați în mod direct, ceea ce ar face ca noi să declanșăm un plan de acțiune. Asta dacă vom avea 125 de colegi afectați de virus…”, a afirmat Rușeț la un post local de televiziune.
Conducerea CEO a decis să restrângă activitatea în unele birouri în care salariații au fost în contact direct cu cei confirmați cu COVID-19 și au fost suspendate toate acțiunile de control și audit, cu excepția controalelor privind respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.,,Directoratul a luat o serie de măsuri, inclusiv trecerea, din nou, pentru personalul TESA, în limita posibilităților și competențelor, la telemuncă, începând cu data de 4. Începând cu data de 3 a fost suspendat transportul colegilor de la Craiova și Motru la Târgu-Jiu, în așa fel încât o parte din colegi se află în concediu, o parte efectuează sarcinile de serviciu din fața calculatorului de acasă, dar sperăm să nu fim puși în situația în care personalul din producție să fie afectat într-un număr foarte mare. Ar fi foarte grav pentru noi dacă personalul operativ din cadrul termocentralelor ar fi afectat de această pandemie. Atunci am avea o problemă de funcționare a companiei”, a adăugat consilierul președintelui Directoratului CE Oltenia.
Claudiu Matei

1 COMENTARIU

  1. Burlane iar ai scos maimuța de împingea vagoane la Tehomir in presa, bai Condescuor asta a fost aproape sa te bage in pușcărie ce mai caută analfabetul asta sa fie consilier al lui Burlan, ba sunteți cretini dacă numai un prost îl scoateți in presa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here