Măsuri active de sprijin pentru angajatorii gorjeni

804

Agenţia Judeţeană pentru ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj aduce la cunoştinţa angajatorilor măsurile active prevăzute în OUG 92/2020 de stimulare a încadrarii în muncă a unor categorii de persoane.
Astfel, pentru persoanele în vârstă de peste 50 de ani ale căror raporturi de muncă au încetat din motive neimputabile lor în perioada stării de urgență sau de alertă și care sunt înregistrați ca şomeri în evidenţa AJOFM Gorj, angajați pe perioadă nedeterminată și cu normă întreagă în perioada 1 iunie – 31 decembrie 2020, angajatorii primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 de lei.
De aceeași facilitate vor beneficia și angajatorii care încadrează în muncă, până la sfârșitul anului, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, tineri cu vârsta între 16 și 29 de ani, care sunt înregistraţi în baza de date a AJOFM Gorj. Măsura de sprijin menționată se aplică, în aceleași condiții, și în cazul încadrării în muncă a cetățenilor români cărora le-au încetat raporturile de muncă cu angajatorii străini aflate în derulare pe teritoriul altor state, din motive neimputabile, prin concediere.
Angajatorii care vor opta pentru sprijin în vederea încadrării în muncă din categoriile mai sus-menționate vor fi obligați să mențină raporturile de muncă pentru o perioadă de încă 12 luni de la împlinirea celor 12 luni pentru care se asigură sprijin. Banii se acordă din bugetul asigurărilor pentru șomaj și se vor acoperi din fonduri europene, în limita sumelor alocate și în conformitate cu prevederile și regulile aplicabile de acordare a finanțării prin Ministerul Fondurilor Europene.
Pentru a beneficia de aceste subvenții, angajatorii vor încheia o convenţie (anexa1, procedură Ordinul nr. 456 din 3 iunie 2020) cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.
Documentele necesare pentru încheierea convenţiei se găsesc pe site-ul www.anofm.ro/AJOFM Gorj, sau în Ordinul 456/03.06.2020 și Ordinul 457/03.06.2020.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here