Master-class la Liceul de Arte Târgu-Jiu

314

În cadrul Zilelor Liceului de Arte “Constantin Brăiloiu”, care se organizează în perioada 19-23 Decembrie 2016, s-a desfășurat, luni, un master-class. Evenimentul a fost susținut de tenorul Alin Stoica si mezzosoprana Lăcrămioara Crihana, elevilor de la specializarea canto clasic. Momentele artistice au fost savurate de elevii participanți.

La master-class s-au discutat aspecte importante pentru viitoarea carieră a unui interpret de canto clasic, respectiv, aspecte legate de postura scenică și de tehnică vocală. Elevii au pus întrebări artiștilor, legate de muzică, în general, și de specializarea canto clasic, în special.
Alin Stoica și Lăcrămioara Crihana i-au întrebat pe participanți dacă au luat parte în public la vreun concert, dacă au fost vreodată într-o sală de concert și dacă au susținut ei înșiși recitaluri, răspunsurile fiind afirmative.

În final, fiecare elev participant a interpretat câte o piesă, primind recomandări din partea îndrumătorilor, în fapt, aceleași recomandări pe care le primesc la clasă din partea profesorilor lor, întărind, astfel, atât încrederea tinerilor în corpul profesoral al liceului, cât și în forțele proprii.
“Scopul principal al cursurilor de master-class a fost ca elevii Liceului de Arte de la specializarea canto clasic să își perfecționeze tehnica de interpretare, prin studiul interpretativ individual. A fost prezentat sub forma unui curs, de doi artiști ai Operei Naționale Române, tenorul Alin Stoica și mezzosoprana Lăcrămioara Crihana și a fost adresat elevilor și profesorilor dornici să cunoască tainele interpretării”, menționează directorul Liceului de Arte “Constantin Brăiloiu”, prof. dr. Ana-Daria Ionescu-Haidău.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here