Mașini și utilaje, luate de viitură la ieșirea din Târgu-Jiu

408

O viitură puternică a avut loc, miercuri, după ora 17.00, la ieșirea din municipiul Târgu-Jiu spre comuna Bălești. Șantierul deschis în punctul Șușița, pentru lucrările la varianta de ocolire a orașului, a fost înecat de ape. Mașinile personale ale unor salariați și câteva utilaje ale firmei care prestează la acest obiectiv, mai exact la un pod, au fost luate de ape. La fața locului au ajuns imediat directorul Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu, Ion Tudor, și prefectul județului Gheorghe Paraschivu. În echipă s-au luat astfel primele măsuri anti-dezastru. În Gorj, au mai fost afectate de ploi și grindină, ieri, încă trei comune.

13472295_1205735486153110_800889715_n“Viitura a avut loc după ora 17.00 la șantierul deschis în punctul Șușița, în apropiere de sediul SDN Târgu-Jiu. Apa a inundat rapid șantierul și a luat cu ea și două mașini și câteva utilaje ale firmei de construcții care lucrează la varianta ocolitoare a municipiului. Am pus în aplicare însă, rapid, planul de măsuri pentru astfel de calamități, iar constructorul a reușit să facă o breșă și să dirijeze apele spre un câmp. Am încercat să oprim viitura care înainta vertiginos spre locuințele din Voinicești”, a declarat Ion Tudor, directorul SDN Târgu-Jiu.
Măsurile s-au aplicat și în prezența prefectului de Gorj, ajuns la fața locului, alertat de faptul că viitura vine dinspre comuna Schela, unde au fost afectate, de furia naturii, zece gospodării. “A fost o viitură pe râul Şuşiţa, a ajuns în zona ieşirii din Târgu-Jiu unde se lucrează la centura ocolitoare şi, din cauza debitului foarte mare, a fost afectată schela constructorului, dar nu au fost puse în pericol vieţile omeneşti sau locuinţe. A fost o maşină în zonă, dar nu a fost afectată. Locuinţe nu sunt afectate, terenuri agricole nu şi nici persoane. Este vorba de punctul de lucru al celor de la Secţia Drumuri Naţionale Târgu-Jiu”, a spus Gheorghe Paraschivu.

grindinaComune afectate!
Afectate au mai fost și comunele Runcu și Stănești, aici înregistrându-se, ieri, ploi puternice urmate de grindină. Satul Alexeni din Stănești a fost acoperit, rapid, de un covor de grindină.
grindina 3Purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Mihai Avramescu, a menţionat că pompierii intervin, miercuri seara, în mai multe localităţi din judeţ care au fost afectate de precipitaţii. Astfel, în localitatea Runcu se intervine cu un autocamion şi două motopompe, la Stăneşti cu o autospecială şi o motopompă, la Schela unde au fost inundate șase curţi, cu o autospecială şi o electropompă, iar la Turcineşti cu o motopompă transportabilă.
A.Stoica

grindina 2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here