Maşini ridicate pentru a face loc utilajelor de deszăpezire

167

Picture 065Târgujienii care se trezesc dimineaţa şi nu-şi mai găsesc maşina acolo unde au parcat-o nu trebuie să se grăbească să sune la 112. E posibil ca în timpul nopţii utilajele de deszăpezire să fi ajuns pe strada lor, caz în care autoturismele, chiar şi cele care sunt parcate regulamentar, s-ar putea să fie ridicate pentru a nu încurca activitatea de deszăpezire.

Poliţiştii locali ridică maşinile parcate pentru a face loc utilajelor de deszăpezire. Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, proprietarii de autoturisme sunt obligaţi să elibereze strada atunci când începe activitatea de deszăpezire. Cei care nu fac asta e posibil să nu-şi mai găsească maşina acolo Deszapezire-1unde au parcat-o. Asta nu înseamnă că a dispărut definitiv, ci că a fost dusă la sigur de poliţiştii locali, de obicei nu prea departe. Directorul Poliţiei Locale Târgu-Jiu a ţinut să-i liniştească pe cetăţeni şi să le amintească că activitatea de deszăpezire se face cu mari eforturi. „Vreau să fac apel la cetăţeni să înţeleagă faptul că dacă nu lucrăm 24 de ore şi dacă nu vom fi prezenţi în stradă 24 de ore, riscăm să ne prindă primăvara. În acest sens, îi rugăm să înţeleagă faptul că atunci când intrăm pe o stradă, la deszăpezire, dumnealor trebuie să-şi ridice autoturismele, să ne ajute la eliberarea străzii. Trebuie să înţeleagă faptul că prezenţa utilajului de încărcat sau utilajului de transport este necesară şi chiar dacă pentru o jumătate de oră, o oră sau două ore se aud motoarele turate la maxim, asta înseamnă că se munceşte şi se munceşte bine. Cetăţenii trebuie să fie atenţi pe unde îşi lasă maşinile pentru că este o hotărâre de consiliu – atunci când începe activitatea de deszăpezire au obligaţia să elibereze strada”, a explicat Ion Tudor. Acesta a precizat că în cele mai multe cazuri maşina este mutată într-o parcată aflată în apropiere sau pe partea opusă a străzii: „Cetăţeanul posesor de autoturism nu trebuie să se sperie atunci când coboară dimineaţa în stradă dacă nu-şi mai găseşte maşina: este mutată la loc sigur. Atunci şi acolo când nu există posibilitatea să le mutăm într-o parcare în imediata apropriere, le ducem în curte la Transloc. Până acum nu am avut decât un singur caz, în rest le mutăm pe partea opusă a străzii sau în parcări alăturate”.

Poliţia Locală nu vrea să dea amenzi

Şeful Poliţiei Locale a explicat de asemenea că motivul pentru care, cel puţin până acum, nu au fost aplicate amenzi celor care nu-şi curăţă trotuarele este acela că este convins că oamenii se vor dovedi mai receptivi dacă sunt convinşi cu vorba bună. „Nu vrem să dăm amenzi, deşi am tras semnalul de alarmă acum trei zile că trecem la amendarea celor care nu-şi curăţă trotuarele. Amenzile sunt mari, dar nu rezolvăm nimic. După ce dai amendă omului, cu siguranţă că nu mai face deszăpezirea. Dacă mergi de 2-3 ori la poartă la el, îl convingi şi pe cel care e mai încruntat aşa”, a declarat Ion Tudor.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here