Mașină plină cu muncitori, răsturnată la Jilț Sud! Plan roșu de intervenție!

6940

UPDATE 6: Planul roșu de intervenție a încetat la ora 16.00, a anunțat Florin Chisim, ISU Gorj: ”10 persoane au fost transportate la spital. Două victime au fost preluate cu elicopterele SMURD la Spitalul de Urgență Craiova, trei victime, la Spitalul Motru,cinci la SJU Târgu Jiu”.

Trebuie menționat că în tancheta care s-a răsturnat în Cariera Jilț Sud erau transportați 25 de oameni, tuburi de oxigen, trusă electrică, tot echipamentul mecanic necesar pentru reparații. O echipă dintre cei 25 de oameni avuseseră o intervenție la excavatorul minier 05.

Trei angajați, din nenorocire, au murit.

UPDATE 5: Al patrulea angajat al Carierei Jilț Sud a ajuns la UPU Târgu Jiu. Este conștient, stabil, informează SJU Târgu Jiu.

”Nămolul e pînă la gât în carieră”, ”Cu astea suntem transportați la lucru, cu mașini vechi de 50 de ani”, ”Să vină boșii în carieră, cu mașinile astea”, ”Unde sunt șefii, nu se văd! Să vină aici să vadă cum murim”, sunt câteva dintre mesajele postate la filmarea live a jurnalistului Claudiu Matei.

UPDATE 4:Trei dintre răniții de la Jilț Sud au ajuns la SJU Târgu Jiu. Sunt conștienți și au fost preluați de medici. Alți doi angajați răniți sunt transportați cu elicopterul SMURD la Craiova.

Jurnalistul Claudiu Matei, aflat la fața locului, spune că ”șoferul tanchetei se află în stare de șoc. Este în salvare, primește îngrijiri medicale”.

Miner: Șapte oameni au avut intervenție la excavator, când s-au întors, la trecerea unui podeț, mașina s-a răsturnat. ”Tanchetă” este denumită mașina. Un coleg ar fi decedat, un altul foarte grav si al patrulea este resuscitat și el. Tot echipamentul, tuburile de oxiden au căzut peste ei. Se pare că ori tancheta a alunecat ori s-a rupt o bucată din podeț…”

Claudiu Matei, jurnalist aflat la locul tragediei: ” A venit și Serviciul Criminalistic, sunt trei oameni tineri care au murit. Erau aproximativ 20 de oameni în tanchetă. A venit și Salvamont, echipele de descarcerare. E o situație cumplită”.

UPDATE 3: Trei oameni au murit, erau tineri. Florin Chisim, ISU Gorj: ”Din pacate, cele 3 persoane inconștiente au fost declarate decedate. Dintre celelalte victime una este in drum spre spitalul Motru, 2 sunt in drum spre spitalul Tg-Jiu si una a fost preluata de elicopterul SMURD
Toate sunt constiente si cooperante in acest moment”

UPDATE2: ”Mai vine un elicopter SMURD. Situația este gravă. Se așteaptă să fie aduși și ceilalți..” a declarat Claudiu Matei, jurnalist aflat acolo unde s-a produs tragedia.

UPDATE1: 11 oameni se aflau în tanchetă. Un angajat, posibil decedat. Alți trei se zbat între viață și moarte.

Stirea inițială:

O mașină plină cu muncitori s-a răsturnat, în urmă cu puțin timp, la Jilț Sud. S-a activat planul rosu de interventie, iar la fața locului de deplaseaza forte si mijloace de interventie din cadrul ISU Gorj si SAJ Gorj.

Miner: Șapte oameni au avut intervenție la excavator, când s-au întors, la trecerea unui podeț, mașina s-a răsturnat. ”Tanchetă” este denumită mașina. Un coleg ar fi decedat, un altul foarte grav si al patrulea este resuscitat și el. Tot echipamentul, tuburile de oxiden au căzut peste ei. Se pare că ori tancheta a alunecat ori s-a rupt o bucată din podeț…”

ISU Gorj: Echipajele au ajuns la fata locului
3 persoane inconștiente
Alte 8 persoane au suferit leziuni dar sunt constiente
A fost realizat un punct medical avansat la fata locului iar persoanele sunt evaluate medical
Florin Chisim: Forte implicate:
3 echipaje SMURD
2 echipaje pentru descarcerare
1 autospeciala transport victime multiple
8 ambulante SAJ
2 elicoptere SMURD din cadrul punctelor aeromedicale Craiova si Caraș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here