Masa şi dosarul penal, de la subteran la Roşiuţa şi Lupoaia

238

Poliţiştii gorjeni au ridicat, în ultimele zile, mai multe documente de la carierele Lupoaia şi Roşiuţa din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), în urma unei sesizări făcute de producătorul de electricitate conform căreia la fostul SNLO, pe zona Motru, au fost înregistrate mai multe porţii de hrană decât numărul persoanelor aflate la muncă.

Mai precis, acţiunile investigatorilor s-au derulat atât pe parcursul zilei de miercuri, cât şi pe parcursul zilei de joi, în ultima zi poliţiştii ajungând la Lupoaia şi în prima la Roşiuţa. “Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Gorj au procedat la ridicarea de înscrisuri şi efectuarea de acte procedurale în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, privind acordarea şi decontarea meselor calde şi reci către personalul angajat în perioada 2009-2013”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Romina Dochian.
Tot pentru masa caldă, câţiva şefi de la subteranul motrean au fost sancţionaţi, în urmă cu câteva luni, la locul de muncă, unii acţionând în instanţă CEO pentru a anula deciziile în cauză. Neconcordanţele în privinţa mesei calde oferite minerilor s-au depistat în cadrul unui control intern al Diviziei Miniere, ocazie cu care şefilor în cauză li s-a decis oprirea pagubei constatate din salarii. Dosarul nu se anunţă însă unul cu probleme, deoarece lipsa ar fi, în final, explicabilă.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here