„Masă sănătoasă” pentru elevii din 18 școli din Gorj

1156

Optsprezece unități de învățământ din Gorj au fost incluse în Programul Național „Masă sănătoasă”. Elevii vor beneficia de o masă caldă sau de un pachet de alimente în fiecare zi de curs.

Concret, programul se adresează preșcolarilor și elevilor prezenți la activitățile didactice, pe perioada cursurilor, și implică acordarea cu titlu gratuit, zilnic, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care școala nu are logistica necesară pentru asigurarea mesei calde în regim propriu sau catering. Pe lista beneficiarilor se află liceele tehnologice din Baia de Fier, Turburea, Tismana, Peștișani și Roșia de Amaradia, precum și școlile gimnaziale din Bumbești-Pițic, Scoarța, Rovinari (nr.3), Țânțăreni, Polovragi (nr.1), Crasna, Târgu-Logrești, Telești, Văgiulești (nr.1), Dănciulești și Berlești (Lihulești). Lor li se adaugă Școala Gimnazială „Voievod Litovoi” și Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu”, ambele din Târgu Jiu.
Programul „Masa Sănătoasă” pentru elevii din România a fost aprobat, miercuri, în ședința de Guvern. Potrivit premierului Marcel Ciolacu, de acest program vor beneficia 450.000 de copii din peste 1.200 de școli.
Selecția unităților de învățământ incluse în program s-a făcut de către inspectoratele școlare județene pe baza unor criterii ce au vizat diminuarea riscului de excluziune și de abandon școlar care grevează asupra populației școlare din medii dezavantajate geografic, economic sau social. „Doresc să-i mulțumesc și doamnei Marcela Mrejeru, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, care, împreună cu echipa Inspectoratului Școlar, a adus un aport important în coordonarea și supervizarea implementării acestui program în unitățile de învățământ din județul nostru. Îmi exprim convingerea că acest program va aduce beneficii semnificative în ceea ce privește starea de sănătate și bunăstare a elevilor, oferindu-le acestora acces la o alimentație echilibrată și nutritivă, esențială pentru dezvoltarea lor armonioasă”, spune Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj. Suma totală alocată în 2024 pentru acest program este de peste un miliard de lei.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here