Măruţă (Sindicatul “Sănătatea” Gorj): „Salariaţii Spitalului Orăşenesc Turceni primesc vouchere de vacanţă”

280

Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj, a întreprins demersuri pentru a fi identificate resursele financiare necesare acordării voucherelor de vacanţă salariaţilor Spitalului Orăşenesc Turceni. Măruţă s-a bucurat şi de sprijinul primarului Cristina Cilibiu, care a demonstrat o deschidere totală pentru această iniţiativă.

Sindicatul „Sănătatea” Gorj dovedeşte, încă o dată, că sloganul „Mereu aproape” nu reprezintă vorbe goale. Recent, preşedintele Ion Măruţă, a făcut demersuri pentru ca angajaţii Spitalului Orăşenesc Turceni să beneficieze de vouchere de vacanţă. „În urma discuţiei purtate cu doamna primar Cristina Cilibiu, ne-am deplasat împreună la spital şi în câteva zile s-au găsit fondurile necesare şi s-a rezolvat problema. Toţi salariaţii Spitalului Orăşenesc Turceni vor primi vouchere de vacanţă”, confirmă Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj.

Voucherele de vacanţă se vor acorda şi anul viitor
Reacţiile operatorilor de turism, ale agenţiilor şi ale turiştilor la existenţa voucherelor de vacanţă au fost foarte bune, motiv pentru care, s-a decis că acestea ”vor fi prelungite pentru cel puţin următorii doi ani de zile”. Măsura acordării voucherelor de vacanță vizează 1,2 milioane de români care sunt încurajați, astfel, să-și petreacă în țară concediile. Potrivit INS, România a înregistrat anul acesta o creștere de 4,1% în primul semestru a numărului de turiști în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Voucherele de vacanță pot fi utilizate doar în hotelurile și pensiunile din România și asigură cazarea, masa, transportul, tratamentele în stațiunile balneare și serviciile suplimentare oferite de unitățile de cazare, dar și alte servicii incluse în pachetul turistic achiziționat de beneficiar.

Vacanță pe vouchere, pentru bugetarii din Gorj
La nivelul județului Gorj, majoritatea instituțiilor au acordat deja aceste vouchere. Spre exemplu, salariații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj au primit vouchere de vacanță. 984 de angajați beneficiază de aceste tichete, valoarea totală ridicându-se la 1.404.350 de lei. Fiecare salariat a primit maxim 29 de tichete a câte 50 de lei, la nivelul DGASPC distribuindu-se un număr total de 28.087 vouchere, după cum confirmă conducerea instituției.Și angajații Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj au primit vouchere de vacanță. Fiecare salariat al DSP a primit vouchere în valoare de 1450 de lei, în total fiind vorba despre 65 de angajați.

Atenție! Vânzarea voucherelor este ilegală!
Pe site-urile de mică publicitate apar din ce în ce mai multe anunțuri în care clujeni anunță că au de vânzare voucherele de vacanță pe care le-au primit de la stat; tichetele se găsesc la preț redus și poate părea o alternativă bună de a avea parte de o vacanță cu mai puțini bani, însă atât vânzătorii, cât şi cumpărătorii şi unităţile hoteliere comit o ilegalitate.
Conform ordonanței de urgență nr. 8 din 18 februarie 2018 privind acordarea voucherelor de vacanță, constituie contravenție și se sancționează cu 7 puncte de amendă acceptarea de către unitatea afiliată de vouchere de vacanță de la alte persoane decât titularul lor. Astfel, ținând cont că valoarea punctului de amendă este de 145 de lei, unitatea ar trebui să plătească o amendă de peste 1000 de lei în cazul în care acceptă vouchere, iar numele nu corespunde cu cel de pe buletin. Trebuie verificat dacă numele de pe voucher este același cu numele de pe buletin, iar în cazul în care nu corespunde, nu se acceptă voucherul. Este important de știut că și cei care vând voucherele se expun unui risc major, deoarece „constituie contravenție și se sancționează cu 14 puncte-amendă comercializarea voucherelor de vacanță de către angajați, angajatori, unitățile afiliate și structurile de primire turistice”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here