Măruţă: „Susţinem salarizarea în funcţie de performanţă”

148

Conducerea Sindicatului „Sănătatea” Gorj susţine ideea salarizării personalului din sistemul sanitar în funcţie de performanţă. În plus, sindicaliştii de la Sănătatea susţin şi scoaterea tuturor salariaţilor din spitale din categoria bugetarilor şi cer ca salarizarea lor să se facă în baza unui act normativ propriu.

Reprezentanţii Sindicatului „Sănătatea” Gorj sunt de acord cu necesitatea introducerii salarizării în funcţie de performanţă în sistemul sanitar şi scoaterea salariaţilor din spitalele care realizează venituri din contracte cu Casa din categoria bugetarilor, ele fiind coerente cu strategia şi acţiunile Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” din România din ultimii 4 ani, federaţie din care face parte şi organizaţia sindicală „Sănătatea”. „Susţinem salarizarea personalului pe o grilă de salarizare care să poată asigura plata performanţei, astfel încât cadrele cu performanţe deosebite în cadrul funcţie în care îşi desfăşoară activitatea, să fie motivaţi să rămână în sistem, asigurându-se astfel, stabilitatea personalului medical şi nu numai”, a declarat Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj.

Scoaterea celor din sănătatea din categoria bugetarilor
Conducerea Sindicatului „Sănătatea” Gorj susţine ideea scoaterii din categoria bugetarilor a tuturor salariaţilor din sistemul sanitar. „Susţinem scoaterea tuturor salariaţilor din categoria bugetarilor şi salarizarea acestora să se facă în baza unui act normativ propriu , aşa cum a fost făcută prin OUG 115/2004 şi aprobată prin Legea 125”, a menţionat Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj.
Sindicaliştii mai spun că pentru succesul unei astfel de strategii este necesară o mai bună finanţare a sistemului sanitar. La nivelul actual de finanţare a unităţilor sanitare singura soluţie posibilă de a creşte salariul angajaţilor performanţi la un nivel competitiv ar constitui-o, din păcate, numai scăderea salariilor majorităţii angajaţilor. „Este evident că nu am putea fi de acord cu o astfel de soluţie deoarece actualul nivel de salarizare este nesatisfăcător chiar şi pentru cel mai scăzut grad de performanţă”, precizează sindicaliştii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here