Măruţă: „Iubesc pădurea şi vânatul”

130

Ion Măruţă, seful Biroului Resurse Umane al Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu şi preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj, este un mare iubitor de natură. El declară mândru că iubeşte pădurea şi vânatul, iar în timpul liber adoră să citească şi nu orice, ci cărţi despre natură. Măruţă merge la vânătoare destul de des, cel mai mare şi cel mai recent trofeu al său fiind un porc mistreţ ce cântărea în jur de 220 kilograme.

Juristul Ion Măruţă este cunoscut drept sindicalistul care luptă cu tărie pentru drepturilor celor peste 800 de oameni pe care îi reprezintă – membri Sindicatului „Sănătatea” Gorj, al cărui preşedinte este acesta. Pe lângă activitatea sindicală, Măruţă mai are multe alte activităţi, însă. El este salariat al Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu, unde ocupă funcţia de şef al Biroului de Resurse Umane. În plus, Ion Măruţă este preşedintele Obştii Valea Susenilor şi vicepreşedintele Obştii Moşnenilor Suseni Muntele Straja Grivele. Deşi se implică trup şi suflet în toate activităţile în care este angrenat, Măruţă îşi face întotdeauna timp şi pentru pasiunile sale: natura şi vânătoare.

Fiu de pădurar, îndrăgostit de vânătoare
Ion Măruţă este fiu de pădurar şi, spune el, „de la vârsta de 10 ani am participat la toate lucrările silvice. Iubesc pădurea şi vânatul”. Pasionat de natură şi de vânătoare, Măruţă nu ratează nicio partidă. Chiar la începutul acestei luni el a reuşit să împuşte cel mai mare trofeu al său – un mistreţ de peste două sute de kilograme. „Cel mai mare şi cel mai recent trofeu este un porc mistreţ de aproximativ 220 kilograme, pe care l-au vânat la începutul acestei luni, în fondul de vânătoare „Cerbul Carpatin” de pe Valea Susenilor, administrat de domnul Ion Pau”, a declarat Ion Măruţă. În pofida faptului că este angrenat în foarte multe activităţi şi proiecte, Ion Măruţă îşi face întotdeauna timp pentru frumoasa lui familie, fiind un soţ iubitor pentru Daniela şi un tată protector pentru fiica lor, Andreea. Pe lângă toate acestea, Măruţă este pasionat şi de lectură, citind cu drag cărţi despre natură, dar şi poezii, fiind un iubitor al versurilor eminesciene.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here