Martin Schulz, desemnat candidat al socialiştilor europeni pentru postul de preşedinte al CE. Ponta: Schulz are şansa să câştige, îl voi susţine în campanie

259

Germanul Martin Schulz a fost desemnat candidat al socialiştilor europeni pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, cu ocazia reuniunii desfăşurate sâmbătă la Roma. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, după reuniunea PES, că Schulz are şansa să câştige preşedinţia CE şi îl va susţine în campanie. Potrivit AFP, Schulz a primit 368 de voturi pentru din totalul de 404, cu ocazia Congresului Partidului Socialist European, la care participă 800 de delegaţi.
Pentru prima dată, în virtutea Tratatului de la Lisabona, şefii de stat şi de guvern vor ţine cont de rezultatele alegerilor europene în desemnarea preşedintelui Executivului Uniunii Europene.
“Prioritatea mea principală, în calitatea de preşedinte al Comisiei Europene, va fi crearea de locuri de muncă”, a declarat Schulz.
“Vreau să reduc discrepanţele între bogaţi şi săraci, între ţările mari şi cele mici”, a subliniat Schulz.
După reuniunea PES, premierul Victor Ponta a declarat optimist: “Schulz are şansa să câştige preşedinţia CE, îl voi susţine în campanie”.
Martin Schulz, candidat al PES la postul de preşedinte al Comisiei Europene, are o şansă importantă să câştige, fiind susţinut de 12 prim-miniştri şi 7 vicepremieri, a declarat liderul PSD, Victor Ponta, după ce a participat la Congresul Partidului Socialiştilor şi Social-Democraţilor Europeni (PES).
“Este prima dată când cetăţenii europeni îşi vor alege preşedintele Comisiei Europene, nu va mai fi ales doar de un grup de oameni politici sau de tehnocraţi, iar pentru România este important că cel care este candidat, Martin Schulz, a fost de atâtea ori în România, cunoaşte ţara, a fost la mine în colegiu, în Târgu-Jiu, şi evident că îl voi susţine în campanie. Având 12 prim-miniştri şi încă 7 guverne în care sunt viceprim-miniştri din familia noastră politică, este evident că Martin Schulz are o şansă importantă de a fi viitorul preşedinte şi, alături de noi, de a schimba Europa în bine”, a spus liderul PSD, premierul Ponta, aflat la Roma.
Unul dintre principalele subiecte de discuţie la reuniunea PES, organizată la Roma, a fost nominalizarea preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene (CE), în locul lui Jose Manuel Barroso, al cărui mandat urmează să expire, la sfârşitul lui octombrie 2014, după două mandate succesive de cinci ani. Actualul preşedinte al Parlamentului European, social-democratul german Martin Schulz, a anunţat deja că este pregătit să îi urmeze fostului premier portughez la conducerea CE. (Mediafax)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here