Marți, 13, zi fără ghinion alături de pompierii gorjeni

292

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj a organizat, ieri, o serie de activități care au marcat „Ziua informării preventive”. Acțiunile au început la 9.00, în toate subunitățile din județ, porțile instituției fiind deschise pentru cei care au dorit să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator, iar de la ora 10.30 pompierii au mers în mall-ul din oraș pentru a purta discuții cu oamenii.
”Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Lt.col. Dumitru Petrescu» al județului Gorj și-a deschis larg porțile cu această ocazie, marți 13 februarie 2018, în toate subunitățile din județ. Totodată, ISU Gorj a venit în sprijinul cetăţenilor, prezentând modalităţi de comportare înainte, în timpul şi după producerea situaţiilor de urgenţă, organizând un punct de informare preventivă, în incinta Shopping City Tg-Jiu.

Pe lângă prezentarea tehnicii de intervenție, militari din cadrul Inspecției de Prevenire vor distribui pliante, broșuri, flyere și afișe cuprinzând măsuri de prevenire specifice diferitelor tipuri de situații de urgență. Anual, în România sunt înregistrate mii de incendii la locuințe. Pe lângă pagubele imense, acestea produc și victime. Cele mai frecvente cauze de incendiu la locuințe sunt coșul de fum defect sau necurățat, instalații electrice defecte sau improvizate, fumatul și focul deschis și mijloacele de încălzire”, a precizat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență s-a raliat inițiativei derulate la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marți, 13, organizează „Ziua informării preventive”, în toate județele.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here