„Mârtanul” Paraschiv, înfoiat din cauza câinilor

270

Un proiect de hotărâre de Consiliu Local a stârnit replici destul de tăioase din partea primarului Florin Cârciumaru la adresa consilierului PNL Mihai Paraschiv. Totul a pornit de la Regulamentul de organizare şi funcţionare a Serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Municipiul Târgu-Jiu.

Consilierul Mihai Paraschiv a reuşit să-l scoată din sărite pe edilul Florin Cârciumaru cu problemele pe care le-a ridicat vizavi de Regulamentul de organizare a şi funcţionare a Serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Municipiul Târgu-Jiu. „Apar undeva că ar fi angajaţi trei conducători auto. Pe perioada nopţii este Picture061ilegală strângerea câinilor. Ce caută cei trei conducători? Costurile până la sfârşitul anului sunt undeva la 4 miliarde fără să ne referim la mâncare sau la costurile privind eutanasia câinilor. Scrie că se vor calcula. Ele ar fi trebuit deja calculate până la prezentarea acestui raport”, sublinia Mihai Paraschiv.
Primarul i-a spus consilierului PNL că toate aceste nelămuriri ar fi trebuit clarificate în şedinţele pe comisii, precizându-i că dacă are ceva de discutat să discute în PNL, sau să tacă, fiind catalogat chiar „mârtan”. În finalul şedinţei, Cârciumaru spunea, zâmbind: „consider că a fost o ieşire puţin necontrolată. Mă mir că acest lucru a scăpat din şedinţele pe comisii. Cred că domnul Paraschiv era cel mai puţin indicat să ridice o asemenea problemă ţinând cont de relaţia pe care o are cu doamna Şerbănoiu.”

Zaharia: „A înţeles greşit domnul consilier”
Alexandru Zaharia, directorul societăţii EDILITARA a explicat situaţia câinilor fără stăpân, precizând că Mihai Paraschiv a înţeles greşit. „A înţeles greşit domnul consilier pentru că noi am făcut o evaluare în momentul în care am făcut regulamentul, acum 60 de zile, ca fiind 800 de câini fără stăpân. Este normal că în următoarea perioadă abandonul nu va fi întrerupt şi nici fătările, pentru că acesta este şi scopul regulamentului  nostru: reducerea numărului câinilor fără stăpân, să reducem abandonul, să reducem agresivitatea”, a explicat Zaharia.
În plus, municipalitatea a extins padocul; iniţial a avut 350-360 de locuri şi s-a extins prin amenajări exterioare cu încă o sută de locuri. „Deci se pot caza 500 de câini dacă majoritatea sunt de talie mică spre mijlocie”, a mai spus Alexandru Zaharia.
Minodora Sucea

2 COMENTARII

  1. Domnule Primar va credeti imparatul suprem, nimeni nu poate sa va zica ceva in consiliu. E si cum v-ar da cu ceva in cap, orasul e jalnic, strazile pline de gropi, in debarcader nici macar sa asfaltati strazile dupa ce le-ati distrus anul trecut. Comparati Targu-Jiu resedinta de judet cu orasele resedinta de judet invecinate. Ati facut Anl-urile si le-ati dus la mama naiba, vecini cu cimitirul.

  2. Mie din toate aceste inadvertente intre numarul de ciiini, ori 800 ori 1050, plus costurile attribute Pentru Trei conductori auto, desi se pare ca doar 2 ar fi legali, imi pare ca primaria a umflat costurile, scopul ? Se poate doar presupune, ori incompetenta, de genul toate estimarile facute dupa ureche, ori banii in plus au fost destinati Sa intre in buzunarul cuiva.

    Rabufnirea necontrolata a Lui Circiumaru ii demonstreaza adevaratul character, nu ii convine un mod decisional democratic si pe baza de dezbatere, sub aspectul bonom ascunde de fapt mentalitati dictatoriale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here