Marş antidrog la Târgu-Jiu

345

Asociaţia Alianţa Internaţională Antidrog, Secţiunea Regională Sud Vest Oltenia, a organizat la Târgu-Jiu, ieri, un marş antidrog. Evenimentul a fost conceput pentru a atrage atenţia tinerilor şi persoanelor din municipiul nostru în privinţa consumului de droguri, alcool şi tutun.

Constantin Chira, reprezentantul Asociaţiei Alianţa Internaţională Antidrog a gândit marşul antidrog de la Târgu-Jiu ca pe o manifestare menită să tragă un semnal de alarmă pentru tinerii consumatori de droguri. „Pentru că joi se sărbătoreşte Ziua Naţională Antitutun am decis să organizăm acest marş antidrog cu intenţia de a atrage atenţia tinerilor şi persoanelor din municipiul Târgu Jiu  privind consumul de droguri, alcool şi tutun. Vom planta şi un arbore în curtea Casei Gănescu. Arborele semnifică viaţa şi sper să fie o pildă pentru tineri pentru că e mai bine să plantăm un pom decât să fumezi. Am vrut să atragem un semnal de alarmă pentru tinerii care consumă droguri, eu zic că este foarte importantă viaţa şi trebuie să o preţui, a declarat unul dintre tinerii participanţi la marş” a declarat Chira.
Asociaţia Alianţa Internaţională Antidrog, Secţiunea Regională Sud Vest Oltenia, a organizat, marţi, 18 noiembrie,  şi o conferinţă, în cooperare cu Instituţia Prefectului Judeţul Gorj, Consiliul Judeţean Gorj, Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Agenţia Naţională Antidrog – Centru de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Gorj, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj, Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Gorj, Uniunea Judeţeană Teritorială Sanitas Gorj, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Gorj, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Gorj, Direcţia de Tineret şi Sport a Judeţului Gorj, Societatea Naţională de Cruce Roşie – Filiala Gorj, Uniunea Judeţeană C.N.S.L.R – Frăţia , Filiala Gorj. Evenimentul s-a desfăşurat cu ocazia împlinirii a 3 ani de la constituirea Forumului Societăţii Civile Antidrog din România, organizat de Secţiunea Regională Sud Vest Oltenia a Asociaţiei Alianţa Internaţională Antidrog.
Cu această ocazie a fost prezentată Asociaţia Alianţa Internaţională Antidrog, misiunea şi obiectivele pe care le urmăreşte precum şi următoarele aspecte care se înscriu ca bune practici la nivel internaţional.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here