Măririle şi decăderile Mai Marelui peste Obştea Peştişani – Ion Poenaru (III)

115

poe1Nu vorbesc în pustiu, se-nţelege, iar la ultima adunare generală a proprietarilor de păduri ai Obştei Peştişani am fost prezent. Încă nu sunt proprietar şi nu-i exclus ca, în cazul strămoşilor mei, dacă vor fi avut ceva proprietăţi pe munte, fie şi mărunte ca suprafaţă, să le fi fost atribuite altora.

Dar, ca locuitor al comunei, fără drept de vot, şi ca gazetar, bănuiesc că, într-o ţară democratică, aveam dreptul să intru în sala sporturilor, construită pentru nu se ştie ce, şi numai bună de şedinţe cu iz electoral. Ca să se vadă ce-a făcut primarul Florin Pavel în al doilea mandat searbăd al domniei sale.

Musafirul nedorit şi vidanjorul plătit!

Sigur, o prezenţă nedorită, fiind jignit de un prieten intim al unei verişoare primare a Primarului comunei Peştişani, Florin Pavel. Mă rog, verişoara este angajată de verişorul primar, fiind colegă de birou cu fostul meu coleg de şcoală Vasile Fuiorea, şi dumneaei este divorţată de vreo 12 ani. Viaţa privată o priveşte. Nu-i dau numele, întrucât o respect foarte mult, iar dânsa nu are nicio vină vizavi de comportamentul huliganic al celui pus de Ion Poenaru ori de coechipierul lui în fruntea USL Peştişani, încă primarul Florin Pavel. Mi-am dat seama că deranjez, cele petrecute acolo neavând nimic de-a face cu nişte discuţii normale între oamenii unei comunităţi întinse pe mai multe comune. Întrucât Obştea Peştişani îşi are sediul, firesc, la Peştişani, dar de ea aparţin şi cetăţeni din alte comune: Runcu, sate ca Valea Mare, Bâlta, Bâltişoara şi multe altele.

Citiţi-ne şi luni, că nu veţi regreta!

Ei bine, ieri, am primit un telefon şi cel de la capătul celălalt al firului doreşte o întâlnire. Vreo câţiva cetăţeni din Frânceşti, Gureni şi Boroşteni susţin că toate cele scrise anterior de subsemnatul sunt adevărate, dar fleacuri în comparaţie cu dovezile de matrapazlâcuri OBSTEA PESTISANI22poenariste pe care le deţin domniile lor! Spre a-mi prezenta probe zdrobitoare asupra altor ilegalităţi comise de preşedintele director general Ion Poenaru, dimpreună cu ceilalţi membri ai Comitetului Director al Obştei Peştişani, de care mai aparţine şi Ocolul Silvic „C. Brâncuşi”. Ba chiar se susţine de către cei care pretind că ştiu mai multe de faptul că ar fi salariaţi cuminţi şi ascultători, supuşi faţă de BOSS-ul POE, care-ar suge la două oi. Cică ar lua lefuri babane şi de la Obşte şi de la Ocolul Silvic „C. Brâncuşi”.

Ion Poenaru refuză dialogul!

Oricum, în timpul unei perioade de acalmie a adunării generale, m-am întreţinut cu domnul Nicolcioiu, zis Garincea, apropiat al preşedintelui director general Ion Poenaru, transmiţându-i deci, prin intermediarul extrem de politicos şi foarte amabil Garincea, „boss”-ului cartea mea de vizită, cu rugămintea că dacă doreşte să se apere faţă de criticile ce i-au fost aduse în timpul şedinţei, să stăm bărbăteşte de vorbă. În cadrul unui interviu. Nu m-a sunat nici până azi, deşi drumurile prin Peştişani, ni s-au mai intersectat. Probabil, domnia sa are ceva de ascuns!

Cenzorul cenzurat!

În raportul pe care ar fi dorit să-l prezinte individual, în calitate de cenzor, de către Silvestru Tivig, sunt şi nu sunt cam toate datele compromiţătoare. Ele vor face obiectul altor intervenţii şi, de ce nu, poate chiar al unor acţiuni în instanţă. Dar nu este treaba noastră. Domnul preşedinte director general al Obştei Peştişani, Ion Poenaru, a spus în adunarea generală că a mai avut procese. Pe unele le-a câştigat, pe altele, aşa cum aţi văzut în „Gorjeanul” de ieri nu! Drept dovadă, are o condamnare penală irevocabilă.

Nici investiţia de 7 miliarde lei vechi, pentru o păstrăvărie cu 5 bazine, de care ştiam încă din ziua de Sfântul Ion, când fusesem la aceeaşi masă cu consilierul personal al directorului general şi preşedinte autoritar, în acelaşi timp, slobodul la gură Cosmin Bojincă, în casa unchiului săi şi amicului poet şi colaborator al „Gorjeanului” – Distinsul Domn Ion Căpruciu, aflasem că POE şi-a pus de-o parte un comision de 10% din cei 7 miliarde investiţii. (Va urma)

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here