Mario nu va fi despărţit de părinţii săi

161

Specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au finalizat ancheta demarată ca urmare a dispariţiei minorului autist din localitatea Ştefăneşti. În timpul anchetei, comisia a observat că sunt îndeplinite toate condiţiile pentru a Mario Popescu să rămână în sânul familiei.

Chiar dacă specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au ajuns la concluzia că Mario trebuie să rămână alături de părinţi, familia sa va fi atent monitorizată timp de trei luni. De asemenea, mamei i s-a impus să securizeze poarta, pentru ca micuţul să nu mai poată ieşi din curtea casei. „Copilul este hiperchinetic, adică se află într-o permanentă mişcare, nu vorbeşte şi are nevoie permanentă de îngrijire şi de supraveghere. Mama a fost consiliată în vederea securizării porţii, pentru a nu mai putea copilul să plece. Nu s-au constatat situaţii de abuz sau neglijare, mama respectă recomandările planului de recuperare mergând de două ori pe săptămână la un specialist din cadrul Spitalului Târgu-Cărbuneşti. Atât reprezentanţii serviciului de asistenţă socială din cadrul primăriei Târgu-Cărbuneşti. cât şi specialiştii din cadrul DGASPC Gorj vor monitoriza familia timp de 3 luni”, a explicat Gheorghe Zisu, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Mama refuză separarea de copil
Pe parcursul anchetei, specialiştii au observat afectivitatea deosebită pe care o manifestă mama lui Mario faţă de acesta. Femeia nu admite sub nicio formă să fie separată de fiul său, membri comisie de anchetă confirmând că cel mai bine pentru copil este să rămână alături de familie. „Mama minorului manifestă afectivitate faţă de copil şi nu este de acord cu separarea copilului de familie, în sensul plasamentului copilului la un centru specializat din cadrul DGASPC Gorj. De asemenea mama a fost consiliată în legătură cu obligaţiile ce îi revin atât ca părinte cât şi ca asistent personal şi deşi cunoaşte foarte bine că acesta este specificul bolii copilului este foarte afectată de situaţia creată. Deoarece nu s-au modificat condiţiile de încadrare în gradul grav de handicap, s-a hotărât menţinerea în continuare în acelaşi grad de handicap”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Reamintim faptul că sâmbătă seara, un băiat de 8 ani a fost dat dispărut de părinţii săi. Cazul se petrecea în localitatea Ştefăneşti. Poliţiştii şi jandarmii s-au mobilizat imediat, mai ales că micuţul era bolnav, având autism. Constantin Mario Delian Popescu a fost găsit duminică, însă apariţia cazului în mass-media a determinat autosesizarea specialiştilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj.
Minodora SUCEA
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here