S-a născut la 21 noiembrie 1910, în comuna Scoarţa. După absolvirea claselor elementare la Şcoala generală nr. 1 Bobu, se înscrie la Şcoala normală din Tîrgu-Mureş, ale cărei cursuri le termină în 1929. Funcţionează, apoi, ca învăţător la câteva şcoli din judeţul Mureş, iar după satisfacerea serviciului militar, îşi continuă destinul de învăţător prin mai multe localităţi ale judeţelor Gorj şi Bihor. În anul 1936, este transferat în judeţul de baştină, Mogoşani – Hăeşti, Bălceşti şi Maghereşti fiind localităţile gorjene în care îşi îndeplineşte datoria de educator, până în 1962, anul calificării sale ca profesor de istorie – geografie şi al transferării la Şcoala generală nr. 1 Bobu, unde rămâne până la pensionare.
Cu peste patru decenii de activitate didactică, biografia lui Damian Voichiţoiu este biografia unui pedagog exemplar care şi-a îndeplinit totdeauna până la capăt datoria.
Militant activ, înainte de 1944, în cadrul „Asociaţiei învăţătorilor fără posturi”, pentru care a fost arestat de mai multe ori, învăţătorul Damian Voichiţoiu îşi continuă angajarea socială şi după Eliberare, îndeplinind diferite sarcini: deputat, vicepreşedinte al Comitetului executiv al Consiliului popular comunal, director de cămin cultural etc.
Pentru merite deosebite, în activitatea profesională şi obştească, tovarăşului Damian Voichiţoiu i-au fost conferite distincţii de stat, i-a fost acordat titlul de „Profesor evidenţiat” şi „Gradaţia de merit”, care, alături de recunoştinţa foştilor elevi şi aprecierea unanimă a colegilor de lucru, dau strălucire biografiei sale.
(Omagiu, Consiliul Popular Județean Gorj, Inspectoratul Școlar, Casa Corpului Didactic, 30 iunie 1973)
Profesor pensionat anticipat – forțat, Voicu T. Teodor