Marea Britanie va introduce un regim sever de taxe pe fondul temerilor unui nou aflux de români

279
politist-britanic-circulatieAutorităţile britanice vor lua măsuri drastice împotriva imigranţilor care beneficiază de tratamente medicale gratuite, Ministerul de Interne urmând să introducă un regim sever de taxe, pe fondul temerilor privind un nou aflux de români în Marea Britanie, relatează Daily Star, în ediţia online. Potrivit Daily Star, spitalele şi azilurile alocă sume foarte mari pentru îngrijirea rudelor străinilor care locuiesc în Marea Britanie.

În prezent, Ministerul de Interne urmează să introducă un regim sever de taxe pentru a acumula fonduri pentru contribuabilii afectaţi de criză, pe fondul temerilor unui nou aflux de cetăţeni români în Marea Britanie.

O treime din totalul muncitorilor români se aşteaptă să-şi piardă locul de muncă anul acesta. Românii şi lituanienii reprezintă circa cinci la sută din cei 733.000 de beneficiari ai asigurărilor naţionale de sănătate distribuite în Marea Britanie anul trecut.Ministerul de Interne speră să obţină circa 15 milioane de lire sterline (17,3 milioane de euro) pentru a finanţa lupta împotriva crizei generate de imigraţie prin taxarea imigranţilor care intenţionează să-şi aducă rudele în Marea Britanie. Începând din luna aprilie, imigranţii care vor dori să-şi cheme rudele în Marea Britanie vor trebui să plătească un preţ triplu pentru o viză, de la 585 de lire sterline (675 de euro) la 1.680 (1.938 de euro).Aceeaşi taxă se va aplica de asemenea familiilor imigranţilor care vizitează ţara şi depăşesc perioada de şedere prevăzută de viză. Guvernul va testa de asemenea un program, care costă 15.000 de lire sterline (17.300 de euro), destinat imigranţilor prosperi care doresc să-şi reînnoiască vizele. Un angajat al oficiului pentru migraţie se va deplasa la locuinţele acestora, le va procesa vizele şi va colecta datele biometrice necesare pentru emiterea actului de identitate pentru cetăţeni străini. Acest program ar urma să se adreseze în special fotbaliştilor străini care joacă în campionatul din Marea Britanie şi oamenilor de afaceri.
Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here