Marcel Romanescu nu s-a dus la întâlnirea cu liderii PDL Gorj

247

Deşi a fost invitat public să participe vineri la o întâlnire la sediul PDL Gorj cu liderii organizaţiei, pentru a fi invitat oficial să revină la filiala din care s-a autosuspendat, urmare a funcţiei sale de la Prefectură, Marcel Romanescu nu s-a dus la şedinţa cu foştii săi colegi de partid. Fostul subprefect a menţionat că nu s-a prezentat la întâlnirea organizată oarecum forţat, după declaraţiile contradictorii din presă la adresa sa ale liderilor PDL Gorj, din mai multe motive. Cel mai important motiv este că nu putea sta la discuţii cu Nicolae Daviţoiu, preşedintele PDL Târgu-Jiu, deoarece obiecţiunile avute de Romanescu la adresa liderului organizaţiei municipale se menţin.

Marcel Romanescu nu a onorat invitaţia liderilor PDL de a participa la o întâlnire, vineri, la sediul organizaţiei din Târgu-Jiu, pentru a tranşa revenirea acestuia în filială. Deşi a fost aşteptat ceva vreme de Ion Ruşeţ, liderul partidului, de câţiva primari care îi susţineau revenirea şi de o parte din aparatul de lucru al organizaţiei, Romanescu nu şi-a făcut apariţia la discuţii, enervându-i pe o parte dintre cei prezenţi. Romanescu are însă o explicaţie în acest sens. Fostul subprefect susţine că nu i s-a specificat foarte bine cine va participa la discuţiile de la sediul PDL Gorj. De asemenea, spune că invitaţia la sediul filialei i s-a transmis de către Daviţoiu, cu care el nu poate discuta atâta timp cât acesta conduce organizaţia municipală a PDL Târgu-Jiu. Romanescu a mai specificat, de asemenea, un lucru. Adică faptul că nu trebuia să se discute vineri revenirea sa în partid atâta timp cât el este membru al organizaţiei, autosuspendarea sa din funcţie încetând o dată cu funcţia publică în care a fost numit, funcţie care nu îi permitea să fie membru al vreunui partid politic.

Invitaţie incorectă
Romanescu susţine astfel că refuzul de a nu participa la şedinţă îi aparţine, nefiind o decizie de moment. “Aşa am considerat la vremea aceia, să nu particip. De altfel după declaraţiile făcute de preşedintele Ion Ruşeţ la adresa mea chiar nu mi s-a părut corectă această invitaţie. Mă întreb astfel ce discuţii să purtăm în condiţiile în care nu mi s-a transmis cine participă la şedinţă. Pe de altă parte invitaţia a fost făcută de Nicolae Daviţoiu, preşedintele organizaţiei municipale pe care eu l-am contestat”, a explicat Romanescu. Întrebat însă dacă va onora o altă invitaţie la sediul PDL, făcută în aceiaşi manieră, Romanescu a răspuns: “consider că obiecţiunile avute faţă de domnul Daviţoiu se păstrează. Cât Daviţoiu rămâne în calitate de preşedinte al acestei organizaţii eu nu port discuţii cu acesta”.

Stop PDL?!
Marcel Romanescu nu închide însă uşile spre PDL, partid din care consideră că face parte, conform statutului. Nu declară însă nici că s-ar îndrepta spre PNL, partid care l-ar vrea în rândurile sale. Momentan, Romanescu stă în stand-by. “În condiţiile în care partidul nu vine cu o iniţiativă corectă, prefer să stau într-o poziţie de independenţă faţă de actuala conducere. Eu sunt membru al PDL Gorj iar autosuspendarea mea s-a găsit la sediul organizaţiei. L-am rugat chiar pe domnul Fugaru să o caute. A găsit autospendarea mea şi cea a lui Liviu Andrei. Statutul prevede să te autosuspenzi când îţi exerciţi un mandat, iar eu am făcut asta. Acum nu mai exercit un mandat”, a declarat Romanescu.

O altă invitaţie, greu de crezut
Deoarece liderii PDL Gorj şi-au cam călcat pe mândrie pentru a-l invita pe Marcel Romanescu la discuţii, existând şi presiunea unor primari, este greu de crezut că organizaţia va mai face o altă invitaţie privind viitoarele discuţii pentru fostul subprefect.
Anamaria Stoica
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here