Marcel Romanescu, împins spre şefia PNL Gorj

257

Doi politicieni din Gorj fac diligenţe pentru ca fostul subprefect de Gorj, Marcel Romanescu, revenit acum la catedră, să ocupe funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL, în locul lui Dian Popescu. Deja s-ar fi purtat discuţii în acest sens la preşedintele partidului, Daniel Chiţoiu, Romanescu fiind recomandat de cei doi pentru funcţia lui Dian, urmărit penal în dosarul în care este arestat primarul de Peştişani, Florin Pavel.

În mai multe cercuri politice, Putere-Opoziţie din Gorj, se discută tot mai mult de o promovare a lui Marcel Romanescu la cârma PNL Gorj. Pentru ca schimbarea lui Dian să fie posibilă însă, discută aceiaşi politicieni, mai este necesar ca aripa veche a PNL să îşi dea acordul în legătură cu venirea la partid a lui Romanescu, legăturile acestuia cu PDL fiind rupte. Cert este că acordul lui Gheorghe Orzan dar şi a altor membri vechi, puşi la colţ în privinţa funcţiilor de către actualul preşedinte, ar putea să îi asigure lui Romanescu poziţia de preşedinte interimar al PNL Gorj. De altfel, unul dintre cei care îi sprijină acum ascensiunea sa ar urma să îl coordoneze din umbră în noua funcţie.

Încă un doritor de preşedinţie
Singura problemă ar fi că mai există cel puţin o persoană din PNL care mai doreşte funcţia lui Dian, influenţa unuia dintre liberalii în cauză la centru, nefiind deloc de neglijat. O schimbare, în atare condiţii, a conducerii PNL Gorj, decapitată o dată cu obligarea preşedintelui de a nu părăsi municipiul până în septembrie, este plauzibilă, în cercurile politice discutându-se chiar că schimbarea s-ar putea produce în următoarele câteva săptămâni. Poate că şi din acest motiv, Dian Popescu, care a realizat pericolul care îl pândeşte, el avându-i deja duşmani pe Victor Banţa şi pe Dan Ilie Morega, a încercat în ultimele zile, în instanţă, să rupă măsurile care îl obligă să nu părăsească municipiul Târgu-Jiu.

Vine muntele la Mahomed
Conştient că sforile se trag la Bucureşti, localitate în care şeful PNL Gorj nu poate ajunge fiind stopat de instanţa de judecată, Dian încearcă, de la distanţă, să ţină în frâu organizaţia, aducându-şi alături în oraş pe prietenii cu obligaţii de la centru. Poate că prezenţa în Gorj la referendum a lui Radu Stroe nu a fost chiar atât de întâmplătoare, şi nu ar fi de mirare ca şi alţi reprezentanţi ai partidului din conducerea centrală a PNL să mai vină “în trecere” pe la Târgu-Jiu, în perioada următoare. Vom vedea dacă cele discutate între politicieni se vor adeveri, tensiunea maximă fiind acum în PNL Gorj, chiar dacă acest lucru nu transpare.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here