Marcel Popescu, îngrijorat de lipsa transferurilor!

349

Preşedintele Universităţii Craiova, Marcel Popescu, este din ce în ce mai neliniştit. Craiova nu reuşeşte să puncteze la capitolul veniri, iar mai mulţi jucători din sezonul trecut au părăsit deja formaţia din Bănie. După excluderea, în plin campionat, a 4 fotbalişti, “Ştiinţa” a suferit vizibil în play-off-ul competiţiei interne şi a pierdut semifinala cupei cu FCVoluntari, echipă care a ajuns să câştige, surprinzător, trofeul. Craiovenii au anunţat deja că vizează podiumul în următorul campionat, asta deşi singura mutare cu greutate este cea a lui Cristi Bărbuţ, de la ASC Poli Timişoara.
“Ne pregătim foarte bine și sperăm ca atunci când începe noul sezon să fim în formă maximă și să obținem rezultate foarte bune. Pe plan personal îmi doresc să fiu sănătos, iar cu echipa să ne clasăm pe unul dintre primele trei locuri la finalul campionatului”, a declarat fotbalistul Marius Briceag de pe pământ austriac. Conform unor surse, Craiova a încercat să-l convingă şi pe Cristian Săpunaru să se alăture lotului alb-albastru. Jeremy Bokila a fost o altă ţintă a doljenilor, dar atacantul congolez a ajuns la Cluj. În aceste condiţii, oficialii clubului fac eforturi pentru a-l repatria pe Mihai Roman, de la NEC Nijmegen. Clauza de reziliere a vârfului de 25 de ani este de 250 de mii euro. Roman a fost împrumutat la Maccabi Petah Tikva din Israel, pentru care a înscris de 8 ori. “Românii de la Universitatea Craiova sunt interesați de Mihai Roman, iar acest lucru a fost confirmat și de directorul sportiv al clubului NEC Nijmegen, Remco Oversier”, au scris jurnaliştii olandezi de la Voetbalprimeur.nl.
Pe de altă parte, Marcel Popescu a recunoscut că este încă devreme pentru fotbaliştii cu o cotă bună ca să semneze angajamente. Din nefericire, timpul nu este aliatul Craiovei, care este angrenată şi în competiţiile internaţionale. În plus, ediţia 2017-2018 a Ligii 1 va începe în perioada 15-16 iulie, conform deciziei luate de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.
“Nu reușim să aducem jucătorii doriți atât de rapid sub comanda lui Mangia și este un aspect care mă îngrijorează. Noi am depus eforturi să-i aducem încă de la începutul pregătirii și muncim la acest aspect, pentru că nu vrem să existe diferențe în privința stadiului de pregătire între băieți, așa cum s-a întâmplat cu Gustavo, Kelic și alții care au venit în iarnă mai târziu la echipă. Din păcate, jucătorii de top pe care îi vrem noi sunt încă în vacanță și nu avem altceva de făcut decât să așteptăm”, a declarat Marcel Popescu, pentru gds.ro. În ceea ce priveşte partidele de verificare, Craiova va da piept cu cinci adversari, dar numele acestora nu a mai fost făcut public. “Vor fi cinci amicale în total în Austria. Știm adversarii, dar nu ne mai grăbim să-i anunțăm, pentru că pot apărea modificări pe parcurs, cum de altfel s-a și întâmplat deja. Nu vrem să părem neserioși. Anunțăm echipele pe care le vom întâlni în amicale doar când suntem 100% siguri”, a mai spus Popescu.

Doi “olteni” în echipa LPF
Portarul echipei naționale a Republicii Moldova, Nicolai Calancea şi mijlocașul bulgar Hristo Zlatinski sunt fotbaliştii Craiovei care au prins “Echipa străinilor LPF”. 118 străini au evoluat în ediţia 2016/2017 a Ligii 1 Orange, acesta fiind cel mai mic număr înregistrat în ultimele 10 sezoane.
“Dinamo a fost echipa care a utilizat cei mai mulţi astfel de jucători, 16, gruparea bucureşteană fiind urmată de CS U Craiova – 15, Astra – 14, CFR Cluj – 12, FCSB, Gaz Metan, CSM Poli Iaşi – 10, ASA, Pandurii – 9, FC Botoşani – 6, Viitorul, Poli Timişoara – 5, Concordia – 4 şi FC Voluntari – 3.
Dintre cele 36 de ţări din care au provenit străinii cu minute în ediţia 2016/2017, cei mai mulţi au reprezentat Croaţia – 15, Brazilia – 13 şi Portugalia – 9”, se arată pe lpf.ro. Despre Calancea (30 ani / 32 jocuri) site-ul scrie că “A închis perfect poarta în momentele dificile, dând astfel încredere echipei. A fost unul dintre cele mai bune transferuri reuşite de olteni”, în timp ce Zlatinski (32 ani / 35 jocuri) este considerat unul dintre liderii formaţiei alb-albastre. “Experienţa bulgarului s-a văzut în multe momente dificile, când s-a comportat ca un lider. 6 goluri şi 6 pase decisive în 35 de meciuri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here