Marcajele din munţii Gorjului, în amplu proces de refacere

426

Salvamontiştii gorjeni au demarat o nouă acţiune de refacere a marcajelor traseelor turistice din masivele montane din judeţul nostru , acţiune de mare amploare derulată în cadrul proiectului ”Culorile României“, proiect prin care Policolor a sponsorizat structurile salvamont din ţara noastră cu vopsea pentru refacerea marcajelor traseelor turistice montane și cu lacuri și baiţ pentru lucrări de întreţinere la bazele şi refugiile salvamont.

Astăzi, salvamontiştii gorjeni se află în masivul Parâng unde vor reface marcajul din zona de creastă şi cel al traseului de acces către căldarea Gâlcescu prin Hornul Lacurilor şi vor înlocui şi o parte dintre săgeţile de marcaj. Astfel de acţiuni vor continua în toată perioada următoare, în cursul acestei luni fiind chiar planificată o acţiune în judeţul Gorj cu reprezentanţi ai Policolor, acţiune în care se vor reface o serie de marcaje şi se vor prezenta şi realizările de pană acum ale proiectului. De asemenea, panourile informative, bazele şi posturile salvamont, vor beneficia de lucrări de întreţinere a suprafeţelor lemnoase, cu lac şi baiţ. Pentru salvamontiştii gorjeni, la fel ca pentru toate echipele de salvamont din ţară, acest proiect a fost excelentă oportunitate de a realiza bune economii din bugetele proprii si de a-şi canaliza resursele financiare către achiziţia de echipamente de salvare şi intervenţie.
Proiectul ”Culorile României“, iniţiat de către Policolor, a ajuns la ediţia a III-a, dar doar din acest an a devenit accesibil şi pentru echipele salvamont în urma demersurilor iniţiate de către directorul Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, cel care de anul trecut este şi preşedintele Salvamontului Românesc.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here