Marcajele de pe traseele turistice, sub lupa salvamontiştilor

343

Salvamontiştii gorjeni lucrează neîncetat pe timpul verii, desfăşurând activităţi specifice sezonului, inclusiv în weekend.  În această perioadă a anului se pune accent pe verificarea şi realizarea marcajelor montane, acolo unde este cazul. Reprezentanţii Salvamont le recomandă turiştilor să nu se aventureze pe trasee nemarcate, să se informeze asupra itinerarului propus, gradului de dificultate, starea vremii, starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu.

marcajÎn plin sezon estival, salvamontiştii gorjeni sunt activi inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică. Ei au parcurs traseele turistice din judeţ şi verifică marcajele din zona montană a judeţului nostru. O astfel de acţiune s-a desfăşurat şi la sfârşitul săptămânii trecute. „În weekend am făcut o verificare a stării traseelor turistice şi a marcajelor din zona montană de vest a judeţului”, a confirmat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Salvamont Gorj.
Salvamontiştii gorjeni lucrează în fiecare week-end, pe parcursul verii, desfăşurând activităţi specifice sezonului. În această perioadă a anului se pune accept pe verificarea şi realizarea marcajelor montane, acolo unde este cazul.

Recomandări pentru turişti
marcaj3Reprezentanţii Salvamont Gorj sunt pregătiţi să intervină la orice solicitare venită din partea celor ce au nevoie de ajutorul lor. Totuşi, pentru a evita apariţia unor situaţii neplăcute, salvamontiştii le recomandă turiştilor să nu se aventureze pe trasee nemarcate, să se informeze asupra itinerarului propus, gradului de dificultate, starea vremii, starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu; să plece pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim-ajutor; în cazul apariţiei dificultăţilor pe teren sau a înrăutăţirii vremii, să se retragă la cea mai apropiată cabană; să nu consume băuturi alcoolice înainte sau în timpul practicării sporturilor montane sau a drumeţiilor. Turiştii trebuie să ştie că oricând pot să apeleze cu încredere la membrii salvamont.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here