Maratonul Muntelui Oslea

273
maraton muntele osleaAsociaţia HAI-HUI pentru Turism, Sport şi Ecologie Tg-Jiu organizează în perioada 04 – 06 septembrie 2009, prima ediţie a evenimentului sportiv-cultural-ecologic Ziua Muntelui Oslea, organizat la Complexul Turistic Cheile-Buţii şi casa de vânătoare Câmpuşel.

Acţiunea se derulează în cadrul proiectului ”Voluntari pentru Muntele Oslea”, finanţat prin programul “Spaţii verzi – Arii Naturale Protejate”.

Vineri, 4 septembrie, se va ecologiza zona din proximitatea casei de vânătoare Câmpuşel, se va organiza un concurs de orientare turistică, se va prezenta regulamentul pentru maratonul Muntelui Oslea, iar seara se va încheia cu un foc de tabără şi cântece de munte. Sâmbătă se va spune „start maraton”, iar acţiunile se vor petrece atât la casa de vânătoare Câmpuşel, cât şi la Cheile-Buţii. De asemenea, se va organiza un concurs de folk şi se va aprinde focul de tabără. În ultima zi a evenimentului se va organiza festivitatea de premiere şi se va ecologiza zona de campare.
Concurs doar pentru persoanele majore
Organizatorul va pune la dispoziţia participanţilor harta traseului pe care va marca posturile de arbitri. Traseul se parcurge în aproximativ 10 ore. La start se pot înscrie echipe formate din 2-4 persoane. Echipele se vor înscrie sub o denumire aleasă de către concurenţi şi în funcţie de componenţă, vor concura la următoarele categorii: feminin, masculin, mixt. La finalul concursului se vor afişa clasamente pe cele trei categorii şi un clasament general ce va cuprinde toate echipele înscrise în concurs. Echipele vor pleca în concurs la un interval de 3 minute. Condiţia majoră este: concurenţii trebuie să aibă vârsta de 18 ani împliniţi. Pentru înscrieri contactaţi reprezentanţii HAI-HUI, participanţii putând veni din orice regiune a ţării. Echipamentul obligatoriu de echipă va trebui sa cuprindă: busolă, un bidon de apă şi o trusă sanitară. Cel individual va cuprinde: bocanci sau ghete înalte, haină de ploaie sau pelerină, lanternă şi fluier. Lipsa unui element atrage după sine descalificarea. Verificarea echipametului se va realiza în diverse puncte ale traseului, timpul alocat acestei activităţi fiind cronometrat şi scăzut din timpul general al echipei.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here