Maraton de competiţii pentru sportivii de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu

716

Începand din 22 august 2019, sportivii de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu, Cercul de Radiogoniometrie şi orientare, participă neîntrerupt la competiţii de radiogoniometrie, atât în ţară, cât şi în străinătate.

Astfel, în perioada 22-24 august, elevii de la Gorj au participat la Campionatele Naţionale Individuale la Radiogoniometrie, ce s-au desfăşurat la Alba Iulia, şi unde, în cele trei probe de concurs, au câştigat pentru Târgu-Jiu nu mai puţin de 6 medalii de aur, 12 medalii de argint şi 8 medalii de bronz. Programul a continuat cu 7 zile de pregătire la altitudine, în staţiunea montană Rânca, în vederea participării la următoarea competiţie, şi anume Campionatul European de Radiogoniometrie, ce s-a desfăşurat la Rogla, în Slovenia, în perioada 1-8 septembrie 2019. Pregătirea la altitudine şi-a arătat eficienţa şi în Slovenia au fost cucerite o medalie de bronz şi trei locuri 4.
Au urmat Campionatele Naţionale pe Echipe la Radiogoniometrie, ce s-au desfăşurat la Deva, în perioada 13-15 septembrie 2019, şi unde, de asemenea, după trei zile de competiţii şi 25 de kilometri alergaţi prin pădure, au fost cucerite 7 medalii de aur, 5 medalii de argint şi 4 medalii de bronz. Maratonul de concursuri a continuat cu Campionatele Naţionale de Tineret la Radiogoniometrie şi Campionatele Naţionale Şcolare de RadioOrientare. Competiţiile s-au desfăşurat în perioada 20-22 septembrie 2019 la Târgovişte. Şi aici au fost câştigate 9 medalii de aur, 13 medalii de argint şi 5 medalii de bronz. În continuare urmează participarea la Campionatul European de FoxOring şi la Cupa ,,Constantin Brâncuşi” la Radiogoniometrie ce se desfăşoară la Târgu- Jiu în perioada 24-26 septembrie 2019. Competiţiile sunt organizate de Palatul Copiilor Târgu-Jiu, printr-un proiect co-finanţat din bugetul judeţului Gorj pe anul 2019. Orientariştii gorjeni de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu sunt coordonaţi de profesorul Adrian Marcu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here