Manu Tomescu, o nouă chemare în stradă pentru salariații CEO

784

În mai puțin de trei luni se încheie încă un an de proteste ale salariaților CE Oltenia care au ieșit în stradă pentru recuperarea grupei de muncă și apoi pentru aplicarea legii pentru pensionarea minerilor și energeticienilor care au muncit în condiții speciale.

Iată un nou mesaj al vicepreședintelui sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, lider al Pieței, pentru că astăzi, în Piața Prefecturii e un nou protest: ,,Joi, 6 octombrie 2022, între orele 16:00 și 18:00, protestăm din nou în fața Prefecturii Județului Gorj, cerându-le guvernanților să respecte Constituția României și să aplice în totalitate prevederile legii nr.197/2021.
Parlamentul și Președintele României au votat, au adoptat, au promulgat și au publicat o lege în Monitorul Oficial, lege care recunoaște condițiile de muncă în care salariații din carierele miniere de suprafață și din termocentrale, și-au desfășurat activitățile, însă Guvernul României prin funcționarii de la Ministerul Muncii și Casa Națională de Pensii Publice refuză să o pună în aplicare! În ceea ce ne privește pe noi, pe salariații din C.E.Oltenia, este evident că prin blocarea legii nr.197 practic ni se interzice pensionarea în conformitate cu prevederile acestei legi, asta însemnând că vom muncii în continuare cu personal îmbătrânit iar pensiile vor fi mult mai mici față de cum am merita! Ni se va interzice întinerirea forței de muncă, ceea ce înseamnă că tinerii care vor dori să se angajeze în companie vor fi descurajați intenționat prin decizia angajatorului de a aduce doar SEZONIERI în această activitate! Și nu în ultimul rând, prin ABUZUL Guvernului României de a nu aplica prevederile legii nr.197/2021, PROGRAMUL DE RESTRUCTURARE/ÎNCHIDERE, va lăsa în urma lui șomeri cărora activitatea de pe cartea de muncă între anii 2001 și 2021, va fi considerată activitate lucrată în condiții NORMALE de muncă, adică ca și cum aceștia ar fi lucrat în librării, cofetării, frizerii, etc! Așa că vă așteptăm să veniți alături de noi și să ne susțineți în această luptă dusă cu SISTEMUL, luptă dusă pentru drepturile noastre, ale tuturor salariaților din C.E.Oltenia!”, declară acesta.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here