Manu Tomescu: Negocierile nu s-au încheiat! Nu se cunoaște noua grilă de salarizare și nici cum vor fi plătite sâmbetele și duminicile în CEO

1508

* Întârziere fără precedent a semnării noului Contract Colectiv de Muncă

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari a anunțat că negocierile din Complexul Energetic Oltenia nu sunt încheiate. Acesta susține că multe lucruri au rămas neclarificate, în mod special, noua grilă de salarizare în companie. ,,Negocierile contractului colectiv de muncă nu s-au încheiat și încă mai sunt multe necunoscute! De exemplu, nu se cunoaște noua grilă de salarizare, pentru că este foarte clar că în companie va fi o nouă grilă de salarizare după introducerea în salariul de bază a sporurilor care sunt acordate procentual, a primelor și a adaosurilor! Nu se știe concret cum vor fi plătite sâmbetele și duminicile în noul contract colectiv de muncă! Nu se știe încă regulamentul pentru acordarea fondului de avansare promovare! Nu se știe procentul de acordare a primei chenzine din salariu (avansul), după majorarea salariului de încadrare! Nu se știe concret cuantumul primei de Paște și nu se știe nici măcar când și sub ce formă se va da! Știu că sunteți cu toții bulversați de masajele trimise de către unii zvonaci care vă scriu numai baliverne, însă așa cum v-am scris la început, încă se negociază și încă mai sunt multe necunoscute! Din nefericire pentru noi toți aceasta este REALITATEA! Suntem trecuți de jumătatea lunii aprilie și încă nu avem semnat un contract colectiv de muncă, indiferent de câte minciuni vă scriu prin mesaje, trompetele administrației!”, este mesajul liderului sindical, de miercuri.

,,Ce facem din 2026?”
Pe paginile de socializare, salariații CE Oltenia au și alte mari îngrijorări, taxând lipsa de înțelegere între sindicate și administrație: ,,Dacă nici în ceasul al 12-lea nu vă puteți înțelege între voi… văd că nimeni nu bate la ușa ministrului Energiei să prelungiți viața CEO, adică să nu intrăm în rezervă din 2026, ce rost are să vă certați pe o creștere de câteva sute de lei? CE FACEM DIN 2026???!”, este mesajul unui salariat al companiei.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here