Manu încă mai e șefă la spital?

337

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu rămâne păstorit pe mai departe de același reprezentant al firmei private ce asigură managementul privat al instituției, Nicoleta Claudia Manu spunând că nu are nici un motiv să nu fie în postul de director.

Ieri după-amiază, ea a participat la București la o întâlnire cu reprezentanții firmei private care au numit-o șefă la Târgu Jiu, iar președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, era sigur că, pentru o perioadă, directorul adjunct Cristina Căliman va asigura interimatul. Ulterior ar fi trebuit ca firma privată cu care Consiliul Județean are încheiat contract pentru managementul privat să desemneze un alt director general, numai că Manu declară ferm că ea este în continuare în funcția respectivă, ceea ce contrazice categoric declarațiile lui Ion Călinoiu.
Șeful Consiliului Județean susține că singurul motiv pentru care Manu ar mai putea să intre de acum încolo în sediul administrativ al spitalului ar fi doar pentru a face predarea-primirea către persoana care îi va lua locul, asta dacă va fi nevoie de așa ceva. „Eu am discutat cu reprezentantul firmei Tetraedru Medical și am fost asigurat că doamna Cristina Căliman, ca director medical, are împuternicirea pentru a asigura interimatul în fruntea spitalului până la desemnarea unei persoane care să preia funcția de director general. Pentru scandalurile pe care le-a generat la spital și pentru atmosfera din jurul său, doamna Manu nu mai are ce să caute la conducerea acestei unități, iar lucrul acesta îl spun în modul cel mai categoric. Așadar, dumneaei nu mai este director al spitalului începând de marți”, a spus Călinoiu.
Directorul adjunct, Cristina Căliman a confirmat că asigură conducerea unității sanitare în perioada în care Nicoleta Claudia Manu lipsește din instituție, lucru care s-a întâmplat și la începutul acestei săptămâni. Căliman spune că ea nu a primit nicio altă împuternicire prin care să fie încunoștințată despre o prelungire a interimatului său în fruntea spitalului, fiind convinsă că lucrurile se vor lămuri pe deplin în cursul acestei zile, zi în care, teoretic, Manu ar trebui să vină la spital, asta, evident, dacă mai are voie să calce pe poarta unității. „Singurul document pe care eu îl am este o hârtie semnată de doamna manager Manu prin care, în perioada absenței dumneaei din unitate, eu îi preiau atribuțiile. Nu există vreun document de la firma Tetraedru prin care să ni se comunice oficial la spital numirea vreunei alte persoane în funcția de manager și, ca urmare, eu asigur doar interimatul în perioada în care doamna Manu nu este în spital”, a menționat Căliman.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here