Manu, cu catrafusele iar la Spitalul Severin, dar pică la concursul de manager

469

Nicoleta Manu, fostul manager catastrofă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, s-a rupt, pentru scurt timp, de firma Tetraedru Medical Consulting unde ocupă încă funcţia de director de implementări strategii. Asta, pentru a se prezenta în nume personal la concursul pentru postul de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin, chiar şi în condiţiile în care organizatorii competiţiei au aruncat afară din spital, anul trecut, firma la care Manu încă prestează şi sub umbrela căreia a condus dezastruos, în 2011, unitatea spitalicească. Din fericire, Manu nu a promovat însă concursul pe post, nereuşind să obţină nota 7.00 la proba scrisă susţinută pe 28 aprilie. Concursul se va relua însă sub egida Consiliului Judeţean Mehedinţi, niciuna dintre cele două candidate înscrise în competiţie nereuşind să ia notă de trecere la această etapă a examenului pentru post.

Nicoleta Manu revine chiar şi acolo unde este aruncată ca o măsea stricată. O dovedeşte înscrierea acesteia la concursul organizat de Consiliul Judeţean Mehedinţi pentru postul de manager la spitalul din oraş, chiar şi dacă organismul de conducere judeţean a rupt, anul trecut, contractul privind managementul privat la unitatea medicală, cu Tetraedru. De altfel, autorităţile locale i-au dat cu flit lui Manu din funcţia de manager de spital, la scurt timp după numirea sa în funcţie de către Tetraedru. Reamintim că, Nicoleta Manu a aterizat manager al Spitalului de Urgenţă Severin la 1 septembrie 2011, promovarea primind-o de la Tetraedru după ce a condus cu scandal Institutul Oncologic Bucureşti. Manu îl înlocuia atunci în funcţie pe dr. Claudiu Zară, pus în funcţie cu cinci luni în urmă de conducerea Consiliului Judeţean Mehedinţi. Pe Zară îl dă la o parte Tetraedru, care preferă să o pună manager pe “specialista” Manu. După câteva luni de mandat, în 2012 Manu este zburată din funcţie, iar în vara anului trecut şi firma Tetraedru.

Lipsa lui Borugă încurajează angajata Tetraedru
Conducerea Spitalului Severin este preluată de Doina Borugă, urmărită acum penal în dosarul cu preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu. Borugă nu mai participă de altfel la concursul din 28 aprilie, deşi avusese de două ori mandatul pe funcţie prelungit. “Examenul a avut loc în condiţiile în care mandatul medicului Doina Borugă s-a terminat şi a mai beneficiat de două prelungiri. Aceasta nu a mai candidat întrucât este implicată în dosarul penal întocmit de DNA preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Adrian Duicu”, a precizat unul dintre membrii din comisia de examen.

Manu, cu tupeu la concurs
Nicoleta Manu este prima care îşi depune astfel dosarul în vederea susţinerii pe postul de manager al SJU Severin, arătând că-şi doreşte, cu ardoare, postul în cauză. O face la scurt timp şi doctorul Lidia Popescu, directorul medical al spitalului. Niciuna nu reuşeşte însă să promoveze pe 28 aprilie proba scrisă a concursului organizat de Consiliul Judeţean Mehedinţi. Asta deoarece nici Manu, nici Popescu nu reuşesc să ia minim nota 7.00 la scris. De altfel, era de aşteptat un rezultat deuastruos deoarece concursul a fost corect, după toate cele întâmplate cu Duicu, iar bibliografia de concurs a fost foarte stufoasă. Bibliografia stabilită a însumat peste o mie de pagini pe care s-a dovedit că niciunul dintre candidaţi nu a reuşit să le parcurgă într-un interval de 30 de zile. Comisia de examen a fost alcătuită din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Mehedinți și din medici din spital. În condiţiile în care cei doi candidaţi nu au reuşit să promoveze examenul, CJ Mehedinţi va trebui să numească un manager interimar până la organizarea unui nou concurs.

Mandatul lui Manu la SJU Târgu-Jiu, cu probleme
Nicoleta Manu a condus câteva luni SJU Târgu-Jiu, fiind promovată aici de Tetraedru Medical Consulting ca manager privat după înlocuirea absentului Cristi Vlădoianu. Încă de la venirea în spital, Manu nu a făcut decât valuri în unitatea medicală, concentrându-şi atenţia pe privatizarea laboratorului spitalului. Nu a reuşit însă acest lucru pentru că s-a lovit de o opoziţie nemaiîntâlnită până acum. Este înlocuită, cu greu, din funcţie, în locul ei fiind pus Marius Sponoche un alt manager fără coloană vertebrală care acceptă, din disperare, să conducă spitalul chiar şi o scurtă perioadă de timp. Din 15 aprilie contractul cu Tetraedru s-a încheiat, iar Sponoche a ajuns consilier local PSD la Cernavodă, funcţie remunerată cu cel mult 700 de lei.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. singurul post care i se potriveste ca o manuse ar fi de manager camera 30 de paturi si 50 persoane la institutia Penitenciarul de Femei Târgșor , ar trebui sa vina DNA-ul in control la Tg-jiu si sa verifice activitatea acestei doamne cat timp a fost manager la spital

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here