“Manţogării” la Ministerul Muncii – Asistenţa Socială, mărul discordiei între Călinoiu şi Manţog

186

protestConflictul dintre pesedistul Ion Călinoiu şi pedelistul Ionel Manţog, unul şef al Consiliului Judeţean iar celălalt şef al Grupului PD-L din acest organism, se acutizează.

Totul se intermediază printr-un schimb de săgeţi otrăvite între politicieni, la mijloc, fiind, de această dată, Asistenţa Socială. Între cei doi are astfel loc, prin intermediul presei, un schimb de replici usturătoare. Călinoiu îl face pe Manţog ,,nesăbuit”, în timp ce pedelistul i se adresează lui Călinoiu cu apelativul ,,impostor”. Asta în timp ce asistenţa socială se jeleşte după sporurile pierdute, salariile înjumătăţite şi ameninţă cu o nouă acţiune de protest.

IMG_5222Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, alături de reprezentanţii Prefecturii Gorj au înaintat, săptămâna trecută, Ministerului Muncii o adresă prin care solicitau informaţii legate de legea care a dat peste cap salariile şi sporurile din asistenţa socială judeţeană. La puţin timp după ce documentul a ajuns la minister, pedelistul Ionel Manţog s-ar fi prezentat aici, susţine Călinoiu, supărat de demersul făcut de cele două instituţii. Acest gest al lui Manţog a fost aspru criticat, ieri, de către Călinoiu. Pedelistul, în schimb, nu recunoaşte că ar fi făcut o astfel de vizită la Ministerul Muncii şi îl acuză la rândul său pe Călinoiu.
Circ şi iar circ
Pe fondul protestelor repetate ale salariaţilor din Asistenţa Socială, şeful judeţului Ion Călinoiu, în colaborare cu Instituţia Prefectului, a realizat un document prin care cerea reprezentanţilor Ministerului Muncii clarificări privind interpretarea Legii 130 care a pus în încurcătură salariaţii din Asistenţa Socială. “Am înaintat, în urma discuţiilor care au avut loc şi cu reprezentanţii Agenţiei de Prestaţii Sociale dar şi cu Instituţia Prefectului, un document către Ministerul Muncii, prin care ceream să se pronunţe în legătură cu măsurile luate de Agenţia de Prestaţii Sociale”, explică preşedintele Călinoiu. Actul în cauză, dar mai precis demersul făcut parţial de cele două instituţii gorjene, nu i-au picat prea bine pedelistului Ionel Manţog care s-a şi prezentat ieri la Ministerul Muncii pentru a cere lămuriri în legătură cu cererea de la Gorj. “Ieri(n.r. marţi), la Ministerul Muncii, un reprezentat de seamă al Gorjului, politician recunoscut, domnul Manţog tocmai se preocupa de treaba aceasta. Nu înţelegea, probabil, de ce era implicată Instituţia Prefectului alături de Consiliul Judeţean, pentru a cere, de altfel, doar o clarificare pe un punct de vedere al unei instituţii guvernamentale”, completează Călinoiu.
Răspuns politizat ?!
Pe acest considerent, Ion Călinoiu a tras concluzia că Manţog a încercat să politizeze chiar şi demersul făcut, recent, în beneficiul angajaţilor din Asistenţa Socială. “Am o informaţie de ultim moment că această acţiune este politizată (..). Sunt convins că politicul, şi în speţă PD-L, printr-un lider nesăbuit, un lider local care nu ştie decât să calce pe cadavre, blochează ca şi în acest caz şi mantogactivitatea din judeţul Gorj, cea din minerit dar şi drepturile care i se cuvin judeţului Gorj. (..)Se pun piedici în mod grosolan”, a menţionat Călinoiu.
Călinoiu, ţinta lui Manţog
Şeful judeţului susţine astfel că inclusiv protestele angajaţilor din Asistenţa Socială gorjeană au fost denaturate de Manţog pentru a-l transforma pe Călinoiu într-o ţintă. “Manţog m-a transformat pe mine într-o ţintă deoarece nu este mulţumit că există, cu adevărat, cineva care se ocupă de judeţul Gorj. El vrea ca Gorjul să fie la picioarele lui, cu ultimul om din cariera minieră, cu ultimul salariat din învăţământ, cu ultimul din sănătate şi din administraţia publică locală. Toată lumea trebuie să zică doar: să trăiţi domnu’ Manţog. Eu nu pot să fiu de acord cu acest lucru, acest om are o boală, adică să fie peste tot şi în toate”, susţine Călinoiu.
Manţog arată însă la rândul lui spre Călinoiu. El nu recunoaşte nicio vizită făcută la Ministerul Muncii, îl face impostor pe Călinoiu şi susţine că greşeala în cazul salariaţilor din Asistenţa Socială s-ar fi produs în ograda şefului judeţului.
Politicul din proteste
Cert este că nu numai Călinoiu a făcut referiri, în ultimele zile, la acţiunile politice ascunse în spatele protestelor salariaţilor din Asistenţa Socială, care au avut loc în ultimele săptămâni. Chiar prefectul Liviu Andrei a făcut declaraţii similare dar a arătat cu degetul spre tabăra de la PSD.
În cursul zilei de astăzi, pe parcursul programului de lucru, angajaţii din Asistenţa Socială vor declanşa o grevă japoneză. Aceştia vor purta pe braţ o banderolă albă, demersul neafectând desfăşurarea activităţii instituţiilor în cauză.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here