Manţog, trimis în judecată pentru vătămare corporală gravă

232

deschidereProcurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Craiova au decis trimiterea în judecată a democrat-liberalului, Ionel Manţog, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă din culpă.

În octombrie 2009, în timp ce se afla la volanul unui autoturism, Ionel Manţog a izbit în plin o ambulanţă aflată în misiune şi care transporta un pacient la Spitalul din Târgu Jiu. Deşi în urma impactului, pacientul din ambulanţă a murit, iar asistentul medical a suferit leziuni grave, Manţog a scăpat de acuzaţia de ucidere din culpă, fiind trimis în judecată doar pentru vătămare corporală. Noile modificări ale Codului Penal prevăd, pentru această faptă, împăcarea părţilor, lucru care dacă s-ar întâmpla ar duce la netragerea la răspundere penală a lui Manţog.

Ancheta în cazul democrat-liberalului Ionel Manţog a fost efectuată de controversatul procuror, Gheorghe Covei de la Parchetul Curţii de Apel din Craiova. El este şi cel care a dispus trimiterea în judecată a lui Manţog doar pentru vătămare corporală gravă, precizând că moartea bolnavului din ambulanţă nu are legătură cu accidentul produs de democrat-liberal.

Accidentul s-a produs în 24 octombrie 2009, pe DN 67 în dreptul localităţii Câlnic. Manţog se afla la volanul unui BMW, înmatriculat pe numele lui Constantin Izvoranu, un prieten de al democrat-liberalului, abonat la contractele de la Complexul Energetic Turcerni, acolo unde Manţog e director economic. A efectuat o depăşire neregulamentară şi a intrat în plin într-o ambulanţă. În momentul producerii impactului, Manţog era singur în maşină, iar în salvare patru persoane: şoferul, asistentul, un pacient şi soţia acestuia. Urmare a accidentului produs, ambulanţa s-a răsturnat, pacientul din salvare a decedat şi politicianul a scăpat doar cu câteva zile de internare, la un spital din Capitală.

Kovesi: “Anchetează Covei, că e mai bun”

Ancheta a fost, iniţial, începută de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, însă, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi a dispus ca de anchetarea lui Manţog să se ocupe procurorii Parchetului Curţii de Apel din Craiova, pe motiv că au mai multă experienţă. Aşa s-a ajuns ca de acest dosar să se ocupe Gheorghe Covei.

Ieri, acesta a dispus trimiterea în judecată a pedelistului gorjean pentru că în urma accidentului, ambulanţierul a fost rănit grav. De asemenea, s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală pentru ucidere din culpă în cazul lui Constantin Frăţilescu, pacientul din ambulanţă, şi neînceperea urmăririi pentru vătămare corporală gravă, după ce Victoria Frăţilescu, soţia pacientului decedat, şi-a retras plângerea.

Modificarea Codului Penal, îl scapă pe Manţog

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Târgu-Jiu. Rămânând doar cu acuzaţia de vătămare corporal gravă, Ionel Manţog ar putea scăpa fără nicio condamnare. Şi asta pentru că modificările aduse Codului Penal prevăd că, într-o astfel de situaţie, împăcarea părţilor este valabilă, partea vătămată putându-şi retrage acţiunea.

În aceste condiţii, Ionel Manţog scapă “basma curată” dintr-un accident în urma căruia a omorât un om şi a “schilodit” altul, asistentul medical suferind multiple intervenţii chirurgicale ca urmare a leziunilor rezultate din accident.

Ionel Manţog nu a putut fi contactat pentru a comenta decizia procurorilor.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here