Manţog prestează în închisoare pentru reducerea pedepsei

127

Fostul păpuşar politic, Ionel Manţog, pedelistul cu carnet care manevra înainte de condamnarea la 5 ani de închisoare, trei partide din Gorj, PDL, UNPR şi PPDD, a ajuns să renunţe la orgolii, după gratii însă, pentru a scăpa de o parte din perioada de detenţie. Manţog a cerut astfel să iasă la muncă pentru reducerea pedepsei. Cum munca fizică nu a fost niciodată atuul lui Manţog, acesta fiind absolvent de studii superioare, şi având şi o sănătate cam şubredă, deţinutul a fost “promovat” supraveghetor la Clubul închisorii.

Ionel Manţog, fostul lider al PDL Gorj, a urmat o pantă descendentă în ceea ce priveşte funcţiile deţinute în ultimii ani. Dacă la un moment dat Manţog ajunsese să ocupe funcţia de şef al juriştilor la fostul SNLO, cea de secretar de stat la Ministerul Economiei şi cea de director general al Complexului Energetic Turceni, în final, acesta a ajuns să fie un simplu consilier la unitatea de la Turceni, ca acum să ajungă în postura de supraveghetor la Clubul Penitenciarului Târgu-Jiu. Mai precis, Manţog notează într-un registru numele deţinuţilor care trec pragul clubului pentru câteva ore de relaxare. Pentru activitatea prestată zilnic, Manţog nu este remunerat ci îi este redusă pedeapsa de 5 ani pentru care a fost condamnat în dosarul “strămutaţii de lux”.

Program de club, de la 8.00 la 16.00
Manţog nu se stresează prea mult în noua funcţie, asta deoarece activitatea îl solicită pe acesta doar opt ore pe zi. De altfel, între orele 8-16.00, Ionel Manţog poate să citească presa la club, mai puţin Gorjeanul pe care îl primeşte xeroxat, asta deoarece ziarul nu este pe placul conducerii unităţii, şi îşi poate pregăti corespondenţa pentru exterior. De altfel, din cauza timpului avut berechet după gratii, Manţog şi-a întors faţa şi spre ortodoxie, el fiind văzut şi pe la slujbele de duminică din micul locaş de cult din incinta închisorii. Activitatea făcută de Manţog, pentru reducerea pedepsei, este prestată şi de Ion Vulpe, care a cerut la rândul său să iasă la muncă pentru reducerea perioadei de detenţie.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here