Manţog, preşedinte la Partidul “Albei ca Zăpada” Macovei

96

deschidere●,,Statutul meu în partid este de autosuspendat(..). Nu mai am nicio responsabilitate în PDL”-Ionel Manţog

Pedelistul Ionel Manţog, care se declară singur autosuspendat din PDL Gorj, deşi nu şi-a depus o cere în acest sens la sediul organizaţiei, are şanse mari să revină pe cai mari în fruntea unui nou partid politic, pitrocit deja la Cotroceni.

Este vorba de noua formaţiune politică, ce ar urma să fie condusă de Monica Macovei, prietena pedelistă a lui Manţog, partid ce a primit denumirea generică de ,,Albă ca Zăpada”. Faptul că Manţog este în negocieri cu Cotroceniul pentru o funcţie de lider al partidului la nivel de Gorj este demonstrat de faptul că săptămâna trecută Ionel se afla în Bucureşti, deşi figura în concediu medical la Complexul Turceni. În Capitală, de altfel, se vehiculează că Manţog şi-ar fi luxat piciorul, chiar pe scările de la Cotroceni, în momentul în care se grăbea să ajungă la negocierile cu şeful Statului.

Viitorul lui Ionel Manţog în politică nu este curmat aşa cum probabil şi-ar fi dorit o parte dintre rivalii săi. Asta deoarece autosuspendatul din PDL îşi pregăteşte revenirea în politică ca lider de organizaţie. Partidul pe care Manţog a fost ofertat să îl conducă este formaţiunea politică dorită de Cotroceni, care va fi cârmuită însă, se vehiculează în mediul politic, chiar de prietena lui Manţog, Monica Macovei. Să nu uităm că la alegerile europarlamentare, prezenţa Monicăi Macovei în Gorj, în campanie electorală, s-a bucurat de tot sprijinul lui Manţog, fapt subliniat, la acel moment, şi de către deputatul de Târgu-Jiu, Victor Ponta.

În septembrie 2009, Ponta spunea la un post central de televiziune că participarea lui Macovei, supranumită drept “Regina Anticorupţiei”, la alegerile pentru Parlamentul European, în judeţul Gorj, ar fi fost suportată de către pedelistul, totodată şi coruptul Manţog. Victor Ponta spunea, de asemenea, atunci că ar fi existat şi dovezi care să demonstreze că Ionel Manţog ar fi plătit pentru afişele şi bannerele electorale, spaţiile publicitare şi cele legate de deplasarea fostului ministru al Justiţiei în Gorj, cu ocazia lansării candidaţilor PD-L în acest judeţ. Deputatul PSD susţinea, de altfel, în opinia sa grija pe care condamnatul de corupţie o acorda “Reginei Anticorupţie” nu face decât să întărească vechile sale afirmaţii potrivit cărora: “Manţog a aşteptat-o pe Macovei în Gorj cu flori în braţe”!

Macovei, pe val

Cert este că Macovei are posibilitatea de a-i răspunde acum lui Manţog, aproape cu aceiaşi monedă. Astfel, pedelista ar putea să îi repună pe funcţia de şef de partid, într-o formaţiune politică agreată de preşedintele Băsescu. Aşa i-ar spăla şi imaginea lui Manţog şi ar şi profita de abilităţile acestuia de organizator, neuitând că acesta are încă mulţi prieteni în PDL Gorj care l-ar urma într-un alt partid. Să nu uităm de asemenea, că numele lui Manţog apărea vehiculat şi în cazul schimbării şefului UNPR Gorj, Marius Vlaicu, pedelistul având sprijin la centru pentru a prelua cârma UNPR. Toate aceste zvonuri demonstrează însă faptul că Manţog cu cât stă mai în umbră cu atât este mai râvnit de politicienii care nu reuşesc să îşi strunească partidele.

Sunt însă numeroase zvonuri în mediul politic potrivit cărora Monica Macovei va fi personajul-cheie al acestui nou partid. Tripleta Macovei-Preda-Voinescu va fi ajutată chiar de fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu.

Macovei a fost aleasă pentru a fi liderul noului partid, cunoscut acum sub numele generic de “Albă ca Zăpada” după ce mai multe sondaje din ultimul an au indicat că are un potenţial de încredere peste toţi politicienii din PDL, atât votanţii PDL, cât şi cei nehotărâţi, afirmând că este cel mai potrivit politician pentru relansarea PDL. De altfel, Macovei nu a ascuns niciodată că s-a gândit, după eşecul PDL, la ideea formării unui alt partid politic. Pregătirile pentru noul partid durează de ceva vreme şi se apropie de final, dovadă fiind şi înregistrarea grabnică la OSIM, dinspre Traian Băsescu, a unor posibile denumiri: Mişcarea Populară şi Partidul Democrat Popular.

Accident pe scările de la Cotroceni

Ultimul zvon din rândul politicienilor gorjeni dau ca sigur accidentul petrecut nu de mult la Cotroceni, victima fiind Ionel Manţog, care s-a împiedicat pe scări în încercarea de a ajunse la o întâlnire importantă poate chiar cu şeful Statului.

Cert este însă că “boala” pe care a dobândit-o printr-un astfel de accident, Manţog a trecut-o în cererea de concediu medical care a fost înaintată Complexului Energetic Turceni. Accidentul şi piciorul vătămat nu l-au ţinut însă departe de Bucureşti, cei care l-au întâlnit întâmplător prin Capitală crezând că Manţog şi-ar căuta de lucru.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here