Manţog, pe uşa din dos la întrunirea UNPR Gorj

415

Picture 196Trasarea strategiei de campanie a UNPR Gorj, lucru petrecut sâmbătă în cadrul unei întruniri lărgite la hotelul progresistului Dumitru Brăilă din Târgu-Jiu, nu a fost lipsită de prezenţa vicepreşedintelui partidului, Gheorghe Bică, şi de cea a lui Ionel Manţog. Politicianul care refuză, în continuare, să îşi arate apropierea de UNPR, aşteptând încă cu speranţă rezultatul procesului său de pe 9 aprilie de la Înalta Curte, a venit la şedinţă dar nu a intrat în sală ci a pătruns, pe altă uşă, doar în hotel, pentru o întrevedere particulară cu Bică.

Manţog a plecat apoi grăbit din clădire, revenind după finalul şedinţei, pentru discuţiile importante.

Şedinţa de validare a candidaturilor, anunţată astfel săptămâna trecută, s-a transformat sâmbătă la Picture 099ora 11.00 în una de organizare, fiind anunţate însă şi candidaturile la fotoliile de primari ale candidaţilor aflaţi în Picture 112Picture 121sală. Peste 90 de persoane au participat la şedinţă, majoritatea fiind şefi de organizaţii UNPR din judeţ, candidaţi la fotoliile de primari şi membrii ai Biroului Politic Judeţean al UNPR Gorj. Invitaţii speciali au fost Gheorghe Bică, vicepreşedinte UNPR, şi Gheorghe Marinescu, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Dolj, şi el membru al UNPR de nici trei luni de zile, ambii veniţi de la Craiova.

Picture 125Iacob, absent de la şedinţă

Picture 127De la prezidiul şedinţei a lipsit doar Dumitru Iacob, Picture 130prim-vicepreşedinte al UNPR Gorj, iar din sală un mare număr dintre primarii preluaţi în UNPR de Dan Ilie Morega, pe vremea când acesta conducea organizaţia. A fost prezent doar primarul PNG de la Teleşti, Romulus Bîldea, care a ţinut să menţioneze că viceprimarul din comună Picture 136va fi de fapt candidatul UNPR la fotoliul de primar şi nu el. Asta şi pentru că Bâldea poartă negocieri cu Picture 145PSD-ul pentru o candidatură din partea acestui partid la alegerile locale. Picture 151Candidatura lui Bâldea a fost anunţată în sală ca şi Picture 158cea a lui Ion Voica, primarul de la Săcelu, şi cea a lui Vili Pasăre, primarul PNG de Dragoteşti, absent de la întrunire.

Picture 193Manţog, în trecere pe la UNPR, ca de obicei

mantogIonel Manţog nu a ratat nici de data aceasta întâlnirea cu Gheorghe Bică, mai ales că doljeanul venise cu acest scop “nobil” la Târgu-Jiu. Manţog şi-a făcut apariţia la Hotel Brâncuşi după ora 11.00, când şedinţa nu începuse, dar a intrat în spaţiul hotelier pe altă uşă, salutându-l pe Bică şi pe o parte dintre şefii organizaţiei. Aflând că presa se află în sală, Manţog a plecat promiţând că revine la final. Tinerii din UNPR Gorj, care întâmpinau membrii la intrarea în sală, mai puţini experimentaţi, au confirmat pentru Gorjeanul prezenţa scurtă a lui Manţog în Hotel Brâncuşi şi plecarea rapidă din spaţiul hotelier. “A fost domnul Manţog, a intrat pe acolo, dar a stat puţin şi a plecat”, a confirmat astfel, bine intenţionat, unul dintre tinerii progresişti, aflaţi sâmbătă la şedinţă. De altfel, Manţog a revenit la finalul şedinţei pentru discuţiile importante cu Bică şi cu Marinescu, cu atât mai mult cu cât a dovedit cât de mult îl interesează Protecţia Consumatorului Gorj.

Giurcău şi-a trimis spion la şedinţa UNPR

Mădălin Giurcău nu a mai îndrăznit să se prezinte la şedinţa UNPR Gorj, mai ales după incidentul de săptămâna trecută de la Craiova, când mai că era să ia bătaie de la Vili Pasăre care îl anunţa profetic că va rămâne fără serviciul de comisar-şef. A avut însă grijă să trimită în apropierea Hotelului Brâncuşi un apropiat care a supravegheat intrările şi ieşirile din clădire, asta spre stupoarea progresiştilor care îşi dădeau coate comentând aşa-zisul “spionaj” al lui Giurcău.

Şedinţă de motivare

Cu sau fără spionaj, progresiştii şi-au văzut în continuare de şedinţă, primind îmbărbătări de la cei aflaţi în staff-ul UNPR Gorj pentru campania electorală. Marius Vlaicu, prim-vicepreşedintele UNPR Gorj le-a transmis celor prezenţi la şedinţă că au rămas mai puţin de 70 de zile până la locale şi trebuie să se întâlnească permanent cu electoratul. Vlaicu, şef de campanie al UNPR Gorj, a transmis astfel că noii candidaţi să nu stea să se odihnească nici măcar de sărbătorile pascale ci să profite de întâlnirile cu localnicii, prietenii şi familia. Încurajări similare au venit şi de la ceilalţi lideri ai UNPR, care au trasat astfel strategia de campanie.

Doi viceprimari PSD, în barca UNPR

La şedinţa de sâmbătă au fost prezenţi şi unii viceprimari de la alte partide, viitori candidaţi la primăriile din localităţile unde activează. Michy Nioaţă viceprimarul PSD de la Bumbeşti-Piţic a fost în sală ca şi viceprimarul de al Prigoria, Aurel Socol. UNPR Gorj este singurul partid din Gorj care nu şi-a anunţat până acum candidaţii la fotoliile de primar, aprobând doar candidaţii descoperiţi de presă. Se promite însă de şeful de campanie al UNPR, Marius Vlaicu, o conferinţă de presă în care, săptămâna aceasta, se vor face publice primele nume de candidaţi.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here