Manţog mută oficial “eminenţa cenuşie” la UNPR

111

deschiderePrezenţa lui Ionel Manţog la şedinţa de joi dimineaţa de la UNPR, lucru certificat şi prin absenţa consilierului judeţean de la şedinţa de CJ din aceiaşi zi, l-ar fi făcut pe fostul pedelist să ia o decizie în ce priveşte implicarea sa viitoare în activităţile de partid. Cum PDL Gorj a anunţat joi prin preşedintele Ion Ruşeţ că organizaţia, într-un fel sau altul, poate să trăiască şi fără “eminenţa cenuşie” Ionel Manţog, politicianul a fost forţat, chiar ieri, să ia o decizie. Cu siguranţă, a ales UNPR, unde Manţog va conduce, la vedere, în perioada următoare, o campanie electorală, politicianul ocupându-se şi de organizarea filialei progresiste, cam pe ultima sută de metri înainte de localele din iunie. Nu va slăbi însă PDL-ul, urmând să le facă, cu siguranţă, viaţă grea pedeliştilor pentru listele comune de candidaţi.

Şedinţa de joi de Consiliu Judeţean Gorj s-a desfăşurat în absenţa consilierului Ionel Manţog, obligat să lipsească de aici pentru o şedinţă importantă de partid. Evident că nu a fost vorba despre vreo şedinţă la PDL, partid pentru care Manţog încă îşi încasează lunar “solda” de consilier judeţean, ci de o şedinţă de maximă importanţă a UNPR, unde fostul pedelist s-a mutat cu tot cu bagaje, dar, doar neoficial. Astfel, aşa cum Gorjeanul a anunţat de câteva zile, Ionel Manţog a preferat şedinţa de partid, primind o invitaţie în acest sens de la conducerea centrală a UNPR. Invitaţia stabilea ca preşedinţii să vină la Bucureşti însoţiţi de prim-vicepreşedinţi, a anunţat joi şi Ion Ruşeţ, dovadă că ieri, a plecat în capitală Gheorghe Cocină, Ionel Manţog(ambii preşedinţi) dar şi Marius Vlaicu, prim-vicepreşedinte al UNPR Gorj. Dumitru Iacob, cel care are o funcţie aleasă de prim-vicepreşedinte, a refuzat deplasarea.

Trei Doamne şi toţi trei…

Cei trei au luat drumul spre capitală, deşi niciunul nu ar fi recunoscut oficial asta, bănuim, fiecare separat. Cum se cunosc relaţiile apropiate dintre Manţog şi Gheorghe Bică, vicepreşedintele UNPR, de loc din Craiova, nu ar fi de mirare ca fostul pedelist să fi plecat spre capitală cu partenerul său politic. În ce priveşte cei doi, Cocină şi Vlaicu, probabil, au plecat împreună, tensiunile dintre preşedinte şi prim-vicepreşedinte dispărând în ultimele săptămâni, după ungerea în funcţia politică a directorului de la Casa de Asigurări Gorj. Şedinţa de UNPR care a început la orele 10.00 în capitală a fost, previzibil, una de organizare pentru alegerile locale care bat la uşă. Prim-vicepreşedintele Gabriel Oprea le-a explicat astfel participanţilor că începe campania electorală şi cam care ar putea fii pretenţiile UNPR-ului într-o colaborare electorală viitoare cu PDL-ul. Informaţia că Oprea solicită deja 25% dintre locurile pe listele comune PDL-UNPR este deja de notorietate.

Când recunoaşte Manţog?

Prezent deja la a doua întâlnire cu şefii UNPR, tot în cadrul unei şedinţe deschise, Ionel Manţog a ales, cu siguranţă, măcar acum echipa cu care joacă. Deşi a fost greu de înţeles de ce nu şi-a recunoscut trecerea oficială la UNPR, Manţog a luat o decizie în ce îl priveşte. PDL Gorj i-a transmis însă joi, prin Ion Ruşeţ, că “nimeni nu este de neînlocuit”, şi că “într-o democraţie, nu trebuie să fie o eminenţă cenuşie în spatele uşilor” unei organizaţii. Tot Ruşeţ a fost cel care a anunţat, din nou, că Manţog este la Bucureşti la şedinţa UNPR, partid pe listele căruia va candida, de altfel, şi la alegerile locale.

Negocieri viitoare cu Manţog?!

În ce priveşte negocierile cu UNPR, privind pretenţia de 25%, Ruşeţ a anunţat că nu există deocamdată astfel de negocieri între organizaţii, dar pe viitor “vom vedea”. Tot Ruşeţ a menţionat că a avut o singură întâlnire cu preşedintele interimar al UNPR Gorj, Gheorghe Cocină, care nu a privit însă vreo negociere. După şedinţa de joi a UNPR, există posibilitatea ca organizaţia să treacă la negocieri electorale cu PDL-ul, ca şi faptul că, cel care va veni cu pretenţiile UNPR la uşa democrat-liberalilor să fie Ionel Manţog.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here