Manţog, invitatul nepoftit la întâlnirea cu Blaga şi Videanu

94

deschidereFostul lider ,,din umbră” al PD-L Gorj, Ionel Manţog, nu putea să rateze întâlnirea, de la Târgu-Jiu, cu Vasile Blaga şi cu amicul său Adriean Videanu. Chiar dacă, în programul celor doi lideri, stabilit la nivel de filială a PD-L Gorj nu era prevăzută nicio şedinţă la care să participe Manţog, Videanu a cerut, se pare, o întâlnire nocturnă cu parlamentarii PD-L din judeţul nostru.

Deşi s-a dorit o şedinţă ,,în cinci” la care să participe cei trei parlamentari ai PD-L din Gorj, Videanu şi Blaga, fostul ministru al Economiei a cerut ca la întâlnirea neoficială să vină şi Ionel Manţog. Ruşeţ a cerut, în schimb, în aceste condiţii prezenţa aici a tuturor membrilor CODA la Casa Danielescu, locul în care s-au cazat de altfel Blaga şi Videanu.

Chiar dacă Manţog nu este membru al CODA, nu mai are nicio funcţie de conducere în PD-L şi nu este agreat de actuala conducere a organizaţiei, poziţia strategică pe care o ocupă la Complexul Energetic Turceni îl face, în continuare, interesant pentru Adriean Videanu. Acesta a fost cel care ieri seară a cerut de altfel o întrevedere la Casa Danielescu cu Ionel Manţog, fiind mai interesat de directorul economic al CE Turceni decât de CODA ori de Ion Ruşeţ. Videanu care a venit în Gorj, deoarece avea drum la Vâlcea la o şedinţă de partid, nu putea rata astfel o întrevedere “profesională” cu Manţog, mai ales că fostul ministru al Economiei s-ar fi exprimat că este interesat doar de entităţile energetice din Gorj şi nu de politica din PD-L Gorj.

Moţa, prima la hotel

Reprezentanţii PD-L Gorj le-au rezervat, din timp, câte o cameră lui Blaga şi lui Videanu la Casa Danielescu, la Bîrseşti. Hotelul a câştigat notorietate mai ales după ce aici a fost cazat actorul american Nicolas Cage. Cert este că ieri seară, prima persoană din staff care şi-a făcut apariţia la hotel a fost Maricica Moţa. Însoţită de un bărbat aceasta a fost văzută cu nişte bagaje. Cert este că prezenţa sa la întâlnire nu a fost cerută de Blaga sau de Videanu.

Cinci plus Manţog

Ieri după orele 20.00 Videanu şi Blaga şi-au făcut apariţia la Casa Danielescu. Erau însoţiţi de Ion Ruşeţ, de Constantin Severus Militaru, de Cosmin Popescu şi de Ionel Manţog. Blaga a refuzat să facă vreun comentariu în momentul în care ziariştii prezenţi la faţa locului i-au adresat întrebări în schimb Videanu, care părea că a preluat frâiele problemei a menţionat că va clarifica în conferinţa de presă de astăzi. Ionel Manţog a menţionat şi el că “este un spaţiu privat aici”, refuzând astfel să comenteze despre şedinţa nocturnă la care prezenţa sa era contestată.

Se vehiculează că Videanu îl vroia pe Manţog la această întâlnire deoarece ar fi vrut să îi ceară lui Blaga, cel care se ocupă de altfel despre coordonarea filialei portocalii din Gorj, ca fostul lider al PD-L să facă şi el parte din CODA.

Condescu şi Burlan, la separeu

Marin Condescu a venit şi el la întâlnirea cu Videanu, Blaga şi Manţog. Acesta şi-a făcut şi el apariţia la Casa Danielescu fiind însoţit de Daniel Burlan. La şedinţa ad-hoc a venit şi primarul comunei Negomir, Ion Gruescu, şi primarul oraşului Rovinari, Doru Filip. Şedinţa s-a ţinut la un separeu din restaurantul hotelului.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here