Manţog, înlocuit din AGA de la SNLO

131

IMG_4239Fostul lider al PD-L Gorj, Ionel Manţog a fost înlocuit în Adunarea Generală a Acţionarilor(AGA) de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) cu Gavril Baican, fost director al companiei de lignit şi secretar de stat în Ministerul Industriilor.

A fost nevoie ca presa să le deschidă ochii celor de la Ministerul Economiei, pentru a vedea că în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SNLO se află un condamnat penal, respectiv, Ionel Manţog. La sfârşitul săptămânii trecute, Ministrul Economiei, Ion Ariton, a decis înlocuirea lui Manţog din AGA cu Gavril Baican. Acesta din urmă a fost director general al Companiei Naţionale a Lignitului Oltenia şi secretar de stat în Ministerul Industriilor. Cât despre Manţog, acesta a rămas doar consilier personal al directorului general Octavian Graure de la Complexul Energetic Turceni.

La serviciu, din când în când

“Este în continuare consilier la Complexul Energetic Turceni. A mai venit la serviciu, îşi mai ia libere, mai vine”, a declarat directorul general de la Turceni, Octavian Graure. Manţog a fost condamnat la un an şi opt luni închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie săvârşite la fosta companie a lignitului şi complexurile energetice din Gorj. Până atunci, Manţog a fost director economic la Complexul Energetic Turceni şi membru AGA la SNLO. Acesta a rămas acum cu funcţia de consilier la Turceni şi consilier judeţean din partea PD-L.

Baican, în locul lui Manţog

Gavril Baican este cunoscut în rândul celor din sistemul minier şi energetic ca fiind un bun specialist. A ocupat ani la rândul funcţia de director general al companiei de lignit, iar de experienţa sa s-au folosit ulterior în ministerul de resort toţi oamenii politici, fie de la PSD, PNL sau PD-L. Deţine din martie postul de preşedinte al Asociaţiei Patronală Minieră din România, Patromin, funcţie deţinută anterior de către senatorul PSD, Toni Greblă.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here