Manţog, Hoară şi Cristea, în vizorul DNA

103

IMG_4260Surse din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală susţin că în sesizarea înaintată Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Biroul Teritorial Târgu-Jiu, nu se precizează nimic de contractul cu Şova sau de Ponta.

 

“Sesizarea vizează cheltuielile făcute în decursul anilor 2007-2009, fără a avea acoperire”, au precizat surse din cadrul ANAF. În vizorul DNA se află, pe lângă foştii directori generali din perioada guvernării Tăriceanu, şi Ionel Manţog, Marcel Hoară şi alţi democrat-liberali care s-au aflat în AGA şi CA-urile celor două complexuri enrgetice sau la conducerea entităţilor energetice.

Aceleaşi surse vorbesc despre faptul că cercetările procurorilor DNA se fac în legătură cu Marcel Hoaraaceste “găuri negre” descoperite la Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari, a căror valoare se ridică, în cei doi ani, la aproape 17 milioane de euro. Din această sumă, aproape 60 de miliarde de lei vechi provin ca prejudiciu numai de la Rovinari. Cei aflaţi sub vizorul DNA sunt foştii şi actualii directori, mai exact toţi cei care au condus entităţile energetice în această perioadă.

Şeful ANAF a vrut să dreagă busuiocul

De altfel, chiar Sorin Blejnar a declarat la câteva ore după ce informaţiile că Victor Ponta şi Dan Şova fuseseră date publicităţii, pe surse, chiar de către cei de la ANAF, că Victor Ponta nu se află în ancheta DNA, întrucât controlul ANAF nu a descoperit nimic care să ducă la şeful social-democraţilor. A lăsat, totuşi, să se înţeleagă că senatorul Dan Şova n-ar fi străin de prejudiciul constatat la Turceni şi Rovinari. Inspectorii ANAF susţin, însă, că în prejudiciul de 17 milioane de euro nu se regăseşte contractul Casei de avocatură Şova încheiat cu complexurile energetice. Şova a început contract la Turceni şi Rovinari, în valoare de aproape 2 milioane de euro şi ca să constituie prejudiciu ar însemna ca niciun avocat de la Şova să nu fi prestat orele de consultanţă.

Minciuni pentru discreditare

cristeaÎn realitate, foştii şi actualii şefi ai Complexurilor Energetice din Gorj sunt în “fierbere”, ei trebuie să justitice cheltuielile făcute fără acoperire în perioada celor doi ani, 2007-2009. Vizaţi sunt şi membri Consiliilor de Administraţie şi AGA de la Turceni şi Rovinari. Printre cei aflaţi sub anchetă se numără Laurenţiu Ciurel, fost director general la Complexul Energetic Rovinari, Dumitru Cristea la Complexul Energetic Turceni, dar şi Ionel Manţog, director în perioada ianuarie 2009 şi Marcel Hoară, preşedinte al CA-ului de la Rovinari. “Nu se fac cercetări asupra lui Şova şi Ponta şi nici în sesizarea ANAF nu s-a cerut acest lucru”, susţin aceleaşi surse.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here