Manţog are zilele numărate la CE Turceni

372

mantogDirectorul economic al Complexului Energetic(CE) Turceni, Ionel Manţog, este la un pas de a-şi pierde locul de muncă din cadrul unităţii energetice pe care, la un moment dat, chiar a condus-o ca manager.

Asta deoarece Manţog întruneşte atât condiţiile de pensionare, pentru care fac lobby sindicaliştii din energie, el lucrând o perioadă în minerit. Până atunci însă, deşi este o chestiune de săptămâni, Manţog îşi va pierde însă funcţia de conducere, asta ca urmare a procedurii demarate de ,,generalul” Octavian Graure, care vrea reducerea considerabilă a numărul de şefi din unitate.

Ionel Manţog va pierde, în curând, influenţa, nefastă însă, pe care o exercită asupra Complexului Energetic Turceni. Şi asta, deoarece, în cadrul unităţii energetice s-au revoltat tot mai multe persoane care au cerut conducerii îndepărtarea lui Manţog din unitate, ca urmare a restructurărilor. Oamenii au spus că Manţog întruneşte condiţiile de pensionare, a lucrat în minerit o perioadă, şi are chiar vârsta necesară pentru a fi trimis la pensie. Conducerea CE Turceni a luat act de aceste cereri şi a solicitat o verificare la Casa de Pensii Gorj atât pentru Manţog cât şi pentru alţi şefi din unitatea energetică, aflaţi într-o situaţie similară. Şi directorul de Resurse Umane, Corneliu Gârjoabă, este, se pare, într-o situaţie similară cu a lui Manţog, motiv pentru care nici cartea sa de muncă nu a făcut excepţie de la verificări.

40 de cărţi de muncă, analizate

Specialiştii de la Casa de Pensii au luat astfel la purecat, în aceste ultime zile, 40 de cărţi de muncă ale salariaţilor CE Turceni, la solicitarea conducerii unităţii presată de nemulţumirile salariaţilor care sunt la un pas să fie trimişi acasă. Dacă verificările vor dovedi spusele nemulţumiţilor, mai mulţi şefi şi directori printre care se află şi Ionel Manţog, vor fi obligaţi de la 1 martie să părăsească unitatea energetică.

La prima vedere, măsura pare una de vendetă politică deoarece cei care nu îl mai vor pe Manţog au găsit astfel portiţa legală să scape de el, dar în acelaşi timp este corectă, deoarece nu este normal să plece din unitate doar simpli muncitori, în timp ce politicienii rămân.

Trimis la pensie, doar jurist

Manţog ar putea fi astfel trimis la pensie, ca simplu jurist, asta deoarece în scurt timp el îşi va pierde şi funcţia de conducere de la nivelul complexului. Asta, ca urmare a programului de restructurare impus de directorul Octavian Graure, care vrea să diminueze numărul şefilor din unitate. Acum în cadrul CE Turceni sunt 187 de şefi.

Octavian Graure confirmă faptul că va schimba organigrama unităţii energetice, diminuând considerabil posturile de directori din complex. “Reduc numărul de posturi de şefi, şefi serviciu şi chiar de directori”, a declarat Graure, care susţine că va trece la analizarea organigramei chiar săptămâna aceasta, modificările urmând să fie efectuate la sfârşitul lunii. Organigrama va trebui supusă aprobării în Consiliul de Administraţie al CE Turceni, care s-a vehiculat doar că s-ar fi întrunit la sfârşitul săptămânii trecute.

Noua organigramă, care a mai suferit mici modificări şi în urmă cu o lună de zile, va fi pusă în aplicare de la 1 martie. Începând cu această dată, Ionel Manţog ar putea să nu mai fie directorul economic al CE Turceni.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here