Manţog a oprit din puşcărie executarea averii sale

158

Ionel Manţog pare că infuenţează chiar şi de după gratii sentinţele care păreau că îi sunt nefavorabile încă din start şi asta poate şi pentru că soţia sa Ecaterina este colegă de muncă cu cei care decid de la instanţa gorjeană dosarele în care apare numele fostului pedelist. Cel puţin asta este concluzia pe care o putem trage după ce, la finalul săptămânii trecute, contestaţia la executarea averii lui Ionel Manţog, făcută de deţinut prin intermediul avocatului Gheorghe Ghinoiu, fost judecător al Tribunalului Gorj, este acceptată de instanţa Judecătoriei Târgu-Jiu în dauna Direcţiei Generale a Finaţelor Publice Gorj. Finanţiştii sunt astfel opriţi să pună astfel în aplicarea hotărârea definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care, alături de condamnarea lui Ionel Manţog la cinci ani de închisoare, a impus şi confiscarea a aproape patru miliarde de lei vechi de la fostul politician.

Procesul deschis de Ionel Manţog la Judecătoria Târgu-Jiu împotriva DGFP Gorj, instituţie care încearcă să recupereze banii de la condamnatul la închisoare pentru abuz în serviciu în formă calificată, s-a soldat pe fond cu victoria contestatarului. Astfel ceea ce părea, la prima vedere, o încercare nefondată a lui Ionel Manţog de a se opune executării decise de DGFP s-a finalizat cu surpriza că punerea în aplicare a unei hotărâri judecătoreşti este stopată chiar de o instanţă de judecată. Mai precis, în loc să dea dreptate DGFP Gorj privind recuperarea banilor de la Manţog, bani obţinuţi din infracţiune, după cum precizează magistraţii ÎCCJ, instanţa din Târgu-Jiu spune “pas” acestui demers, obligând chiar instituţia financiară să îi plătească deţinutului 300 de lei, cheluieli de judecată.

Fostul judecător, asul din mânecă
De altfel, demersul lui Manţog la instanţă, prin intermediul fostului judecător acum avocat Gheorghe Ghinoiu, nu a fost tocmai întâmplătoare. Asta deoarece Manţog şi-a calculat şansele fiind convins de o reuşită, deşi asta părea puţin probabil, la prima vedere. De altfel şi finanţiştii reprezentanţi ai DGFP Gorj, instituţie chemată la bară în calitate de intimat, de către Manţog au fost convinşi de reuşita lor, deşi acum sunt obligaţi să recurgă la a doua cale de atac, adică recursul la Tribunalul Gorj.
Ne permitem să spunem că şi aici Manţog va avea o victorie, Ecaterina Manţog, soţia sa, persoană afectată direct dacă averea familiei sale se înjumătăţeşte urmare a sechestrului impus de DGFP Gorj, nestând cu mâinile în sân. Poate doar Curtea de Apel Craiova sau, de ce nu, cu ceva întârziere Înalta Curte ar putea să dea câştig de cauză DGFP Gorj pentru obţinerea celor 378.526,5443 de lei.

Precedent pentru Vulpe
Sentinţa dată pe 11 ianuarie de Judecătoria Târgu-Jiu a creat un precedent pentru o sentinţă similară aşteptată şi de Ion Vulpe, care a deschis şi el un proces similar împotriva DGFP Gorj. Termenul în procesul lui Vulpe va avea loc astăzi la Judecătoria Târgu-Jiu, acesta contestând executarea alături de soţia sa, Elena Vulpe.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here