Manţog, „zburat” din funcţia de director economic

113

deschidereIonel Manţog nu va mai fi director economic la Complexul Energetic Turceni, începând din 7 martie anul acesta. Ministerul Economiei a aprobat noua organigramă propusă de directorul general al complexului, Octavian Graure, prin care funcţia de director economic a fost desfiinţată.

Ministerul Economiei a fost de acord cu noua organigramă după care va funcţiona în următoarea perioadă Complexul Energetic Turceni, proprusă de directorul general, Octavian Graure. Ieri, la sediul unităţii a ajuns avizul favorabil, iar Consiliul de Administraţie trebuie să-l aprobe. Conform deciziei, noua structură de conducere urmează să-şi intre în „roluri” începând cu 7 martie 2011.

În noua organigramă nu se mai regăseşte direcţia economică, condusă de Ionel Manţog. În aceste condiţii, fostul preşedinte al Pd-L Gorj, va rămâne fără funcţie.Octavian Graure este obligat să-i semneze lui Manţog ordinul de demitere începând cu 7 martie.

Rămâne consilierul lui Graure

Conform legislaţiei muncii, lui Ionel Manţog, prin desfiinţarea postului, trebuie să i se ofere şansa de a rămâne angajat în cadrul unităţii. Conducerea Complexului s-a gândit, astfel, să-i ofere lui Manţog postul de consilier al directorului general. Dacă acesta va accepta varianta propusă de reprezentanţii unităţii, va rămâne în cadrul complexului, însă cu un salariu mai mic. Dacă până acum Manţog câştiga câte 10.700 de lei pe lună ca director economic, salariul său va ajunge la jumătate ca şi consilier. În plus, nu va mai avea dreptul la maşină din partea unităţii. Toate acestea nu l-ar afecta sub nicio formă pe Manţog, care nu a stat niciodată în banii din salariu.

Cine-a fost şi ce-a ajuns!

Doar dacă ne uităm pe declaraţia de avere a acestuia constatăm că Manţog trăieşte bine doar din dobânzile depozitelor bancare. Deţine în conturi peste 202.000 de lei, adică peste două miliarde şi multe fonduri de investiţii, dar susţine că ar avea şi datorii de 10.000 de euro. Este totuşi un paradox să deţii bani în banci în valoare de două miliarde de lei şi să te îndatorezi 400 de milioane de lei pe care nu-i poţi returna până în 2013, conform declaraţiei de avere.

În ultimii doi ani, Ionel Manţog a fost director general al Complexului Energetic Turceni, pentru trei luni, apoi director economic, iar din 7 martie îi va aduce lui Octavian Graure agendele de lucru. Înainte de a veni PD-L la guvernare şi Adriean Videanu la Ministerul Economiei, Manţog a fost şomer.

S-ar putea ca în curând acesta să aibă parte de acelaşi tratament dacă mai lipseşte nemotivat de la serviciu. Deja a lipsit două zile nemotivat, plimbându-se prin Bucureşti pentru a-şi aranja lucrurile cu Videanu pentru a nu fi demis din funcţia de director economic. Dacă mai lipseşte şi astăzi, este posibil să fie pus pe liber.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here