Manta: PNL va impune un om de la centru la Gorj

357

Modificările la statutul PNL în privinţa criteriilor de integritate au fost adoptate, sâmbătă, în cadrul şedinţei Consiliului Naţional al partidului, desfăşurat la Piteşti. Potrivit propunerilor avansate de conducerea liberală în privinţa criteriilor de integritate, în cazul unei condamnări în primă instanţă pentru o infracţiune săvârşită cu intenţie, cel aflat într-o astfel de situaţie îşi va pierde funcţiile de conducere deţinute în partid, dar va rămâne membru al formaţiunii. Aici se încadrează şi senatorul Dian Popescu, copreşedinte al PNL Gorj, condamnat pe fond la Înalta Curte şi prezent la această şedinţă. Liberalul Pantelimon Manta susţine că după şedinţa de la Piteşti, Dian Popescu va fi îndepărtat, de centru, din funcţie, în locul lui urmând să fie numit un coordonator de la centru. Cel astfel numit va avea rolul de a calma spiritele în aripa veche liberală a PNL Gorj, fiind, în opina lui Manta, o soluţie agreată de reprezentanţii organizaţiei.

Alte modificări la statut
De asemenea, s-a aprobat, sâmbătă, ca în cazul unei condamnări definitive, liberalul aflat într-o asemenea stare îşi va pierde, pe lângă funcţiile deţinute în partid, şi calitatea de membru al formaţiunii. Altă modificare se referă la obligaţia membrilor de a plăti toate tipurile de cotizaţii stabilite de conducerea partidului. Membrii care nu au cotizaţiile plătite la zi îşi pierd dreptul de a candida, s-a mai votat la Piteşti.
Peste o mie de delegaţi au participat la Consiliul Naţional al PNL, care a avut loc, sâmbătă, la Piteşti, şi în cadrul căruia a fost aprobată forma finală a programului de guvernare propus de liberali.
A.Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here