Manta, Gorgotă şi Bobaru au sărit la beregata lui Dian Popescu

290

Delegaţia Permanentă a PNL Gorj de sâmbătă, organizată pe terenul preşedintelui Dian Popescu, adică la Hotel Sara din Ţicleni, nu a îndulcit tonul liberalilor participanţi la şedinţă. Supăraţi că Delegaţia Permanentă s-a organizat la un an distanţă de ultima, liberalii i-au adus critici directe preşedintelui Dian Popescu, acuzat că de când a fost pus de partid senator nu a mai trecut prin teritoriu. Primarii liberali s-au uitat chiorâşi la Dian Popescu, primarul din Bumbeşti-Jiu, Constantin Bobaru fiind cel care a arătat celor prezenţi că şeful partidului nu l-a ajutat cu nimic, promisiunea sa de a crea 1000 de locuri de muncă la UM Sadu fiind un fiasco total, deşi s-a prezentat la uşa Romarm cu senatorul-şef al PNL Gorj. Nu numai Bobaru l-a criticat pe faţă pe Dian Popescu şi PNL-ul, a făcut-o şi Pantelimon Manta, care şi-a şi anunţat demisia din postul de consilier judeţean, dar şi Daniel Gorgotă, care a spus în faţa audienţei că şeful partidului l-a ameninţat că-l exclude din organizaţie, pe motiv că a avut ieşiri publice neconforme cu părerile lui Dian.

Delegaţia Permanentă a PNL Gorj, desfăşurată la ,,Sara” după numeroase amânări, nu i-a adus un plus de imagine preşedintelui Dian Popescu care a ales locaţia organizării întâlnirii măcar pentru a avea spatele asigurat. Şedinţa, făcută la un an de zile distanţă de ultima, fapt care i-a dus critici dure din partea unora dintre participanţi atât la adresa lui Dian Popescu, cât şi a altora din conducere, a durat câteva ore, iar preşedintele nu a putut controla felul desfăşurării acesteia. Astfel, în cadrul Delegaţiei Permanente, deschise sâmbătă la 11.30, a luat cuvântul primarul Bobaru, edilul din Bumbeşti-Jiu, care a amintit că a stat ore în şir, cu Dian Popescu, la uşa Ministerului Sănătăţii pentru redeschiderea Spitalului Sadu şi la ROMARM pentru rezolvarea problemei cu locurile de muncă de la UM Sadu. Bobaru spunea însă cu amarăciune că nu a rezolvat crearea a 1000 de locuri de muncă la UM Sadu, deşi l-a avut alături pe Dian, cel care l-a susţinut pe Lori Boian în conducerea structurii. Bobaru s-a arătat dezamăgit că PNL-ul a ieşit de la Guvernare şi că proiectele anunţate de el în campania electorală au şanse mici să se mai realizeze.

Manta rămâne în partid
Pantelimon Manta, PNL, a criticat şi el dur partidul, anunţând că se va retrage din funcţia de ales în CJ Gorj, urmând să rămână doar un simplu membru de partid. Manta a dat de înţeles participanţilor că PNL Gorj nu i-ar fi rezolvat nişte probleme personale, prin partid zvonindu-se de refuzul PNL-ului de a-l susţine pe postul de subprefect pe Claudiu Manta, fiul politicianul, şef al TSD Gorj.
Lui Manta i s-au adus acuze legate de declaraţiile sale publice, menite să aducă un deserviciu partidului.
Manta nu s-a ferit însnă să spună, în şedinţă, că nu avea cum să susţină că PNL-ul va obţine 25% la europarlamentare în Gorj atâta timp cât ştia că Dian Popescu şi PNL nu mai este credibil în teritoriu, asta mai ales odată cu ieşirea de la Guvernare. În opinia lui Manta, PNL Gorj va obţine cel mult 17% în Gorj la europarlamentare. Să nu uităm că pe lista PNL-ului la scrutinul din mai nu va figura niciun gorjean.

Gorgotă a dezvăluit ameninţările lui Dian
Daniel Gorgotă a luat la rândul său cuvântul, atacându-l dur pe Dian Popescu care l-a atenţionat neoficial că îl va exclude din partid, în urma unor ieşiri publice recente ale liberalului. De altfel, Dian s-a exprimat şi la finalul Delegaţiei Permanente, în lipsa lui Gorgotă, că îl va da afară din organizaţie. Pe stilul lui Crin Antonescu care nu suportă criticile, Dian Popescu îşi ,,mătură” toţi subalternii liberali care îndrăznesc să-i arate că greşeşete.
La şedinţă nu s-a prezentat Tudor Barbu, senatorul mai nou liberal, care va face parte din PNL Gorj.
ANAMARIA STOICA 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here