Manifestaţie la Târgu-Jiu pe teme climatice şi ecologice

668

Mâine, 27 septembrie, va avea loc în Târgu-Jiu o manifestație din cadrul Global Climate Strike, serie de proteste ale tinerilor la nivel internațional pentru declararea stării de urgență climatică.

„Ne vom întâlni la ora 16.00 în Parcul Coloana Infinitului, de unde vom pleca pe Calea Eroilor înspre centrul pietonal. Ne vom opri în Piața Prefecturii, unde se va desfășura manifestația și unde vom încerca să ne transmitem mesajul către cei care ar trebui să ne reprezinte și care iau decizii pentru acest județ.
Invităm persoanele de orice vârstă preocupate de viitorul lor și al generațiilor următoare să ni se alăture în acest demers. Manifestația va fi una pașnică, nonviolentă și neperturbantă și este organizată conform legii. Gorjul se confruntă cu numeroase probleme de ordin ecologic, de la despăduriri (cel mai recent caz care a atras atenția media fiind acela al pădurii Drăgoieni, în privința căruia am făcut demersuri), la poluarea aerului ca rezultat al arderii unor combustibili fosili și la depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor. Pe lângă solicitarea principală (declararea stării de urgență climatică de Guvernul României), vom cere soluționarea acestor probleme. În Târgu-Jiu, am mai întreprins asemenea acțiuni în primăvara acestui an, la ele participând un număr de circa 10 persoane”, a declarat Mihnea Teodor Popescu, coordonator local Fridays For Future Romania, care este şi organizatorul acţiunii de la Târgu-Jiu.În săptămâna 20-27 septembrie, manifestații de acest tip au avut sau vor avea loc în mai multe orașe din România, și anume: București, Timișoara, Craiova, Bacău, Cluj-Napoca, Iași, Călărași. La nivel global, acestea au atras zeci de mii de participanți în marile metropole (Londra, Sydney, etc.).
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here