Manifestări la Târgu-Jiu de Ziua Europei

370

În dimineaţa zilei de sâmbătă, 9 mai, târgujienii au participat în număr mare la manifestarea dedicată Zilei Europei, Zilei Independenţei de Stat a României şi Zilei Victoriei Naţiunilor Unite, organizată de către Prefectura şi Consiliul Judeţean Gorj şi de Primăria Municipiului Târgu-Jiu.
În Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu au avut loc o serie de activităţi la care au participat şefii judeţului, dar şi reprezentanţi ai Garnizoanei ori ai Asociaţiei Judeţene a Veteranilor de Război, care, pe rând, au rostit o serie de alocuţiuni evocatoare, amintind de frânturile de istorie comune ale ţării noastre cu cele ale Europei.
ziua europei2Participanţii la eveniment au ascultat muzică de promenadă şi alocuţiunile oficialităţilor. Primul care a luat cuvântul a fost Alin Văcaru, prefectul de Gorj, care a transmis mesajul Guvernului României, urmat de primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru. Mesajul din partea Consiliului Judeţean Gorj a fost transmis de către preşedintele instituţiei, Ion Călinoiu. Manifestările s-au încheiat prin depunerea de coroane cu flori la Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu din Piaţa Prefecturii, precum şi cu defilarea Gărzii de Onoare.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here