Manifestări de Ziua Drapelului Național, la Târgu-Jiu

447

Ziua Drapelului Național este marcată, anual, la data de 26 iunie și este sărbătorită de autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului, prin organizarea unor programe și manifestări educative cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice. Această zi a fost instituită prin Legea 96/1998.

Autorităţile gorjene organizează şi în acest an o serie de manifestări pentru marcarea Zilei Drapelului. Acestea debutează în seara zilei de 25 iunie, la ora 20.00, cu ceremonialul de coborâre a drapelului şi de depunere a acestuia în biserică, care începe cu semnal de trompeţi, continuând cu coborârea drapelului, depunerea drapelului în biserică, după care are loc o slujbă religioasă.
Marți dimineaţa, începând cu ora 08.30, manifestările dedicate Zilei Drapelului continuă cu Muzică de promenadă cu fanfara “Armonia”; la 09.00 – Semnal de trompeţi; Întâmpinarea persoanelor oficiale şi Prezentarea onorului; la 09.10 este Salutul drapelului de luptă, iar de la 09.15 va urma LECȚIA DE ISTORIE – “Drapelul țării – simbol al unității și continuității românești”, susținută de către istoricul Gheorghe Nichifor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj.
La ora 09.30 are loc Primirea drapelului (se aduce pe culoar de către soldaţi): Binecuvântarea drapelului de către preotul militar, Oficialităţile prezente sărută drapelul, Se înalţă drapelul. Evenimentul se încheie la 09.45 cu Defilarea Gărzii de Onoare şi onor la drapelul înălţat pe catarg.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here