Mangia vrea podiumul cu Craiova

7

Antrenorul italian Devis Mangia a susţinut, luni, prima conferinţă de presă din postura de principal al “Ştiinţei”. Tehnicianul şi-a prezentat colaboratorii şi a mulţumit conducerii clubului din Bănie că s-a gândit să apeleze la serviciile sale. “Vă mulțumesc tuturor foarte mult și mulțumesc întregului club că am reușit să ajung aici la Craiova. Știam deja istoria clubului dinainte să vin aici și am cunoscut deja o parte din persoanele din acest club. Sunt foarte fericit că am întâlnit persoane tinere și m-a convins să ajung aici proiectul clubului în principal. Staff-ul va fi compus astfel: antrenor secund Adrian Iencsi, va mai fi încă un alt italian ce va fi ales în următoarele zile, preparatorul fizic Cornel Blejan și un altul italian. Antrenor cu portarii va fi Cătălin Mulțescu, iar persoana care se va ocupa de analize va fi Cornel Papură”, a declarat Mangia. Tehnicianul din Peninsulă a mai spus că îşi propune să termine cu Universitatea în primele trei echipe ale campionatului, dar nu neglijează nici Cupa României sau Europa League. “Obiectivul principal va fi acela de a ne cunoaște foarte bine, de a ne clasa pe unul dintre primele trei locuri și știm foarte bine că un obiectiv important este Cupa României. De asemenea, vom încerca cu toate forțele noastre să intrăm în grupele UEFA Europa League. Lucrăm la transferuri și în mod sigur vor fi jucători noi. Dar, în acest moment mă gândesc doar la jucătorii pe care îi am prezenți. Eu cunosc deja lotul, deși dumneavoastră nu m-ați văzut pe mine, eu am văzut echipa. Am văzut și meciurile din play-off. Campionatul românesc este unul bun, dar poate ajunge și mai bun, pentru că am văzut mulți jucători tineri buni”. Deşi abia a ajuns în Cetatea Banilor, fostul antrenor al naţionalei de tineret a Italiei a declarat că vrea să prindă “rădăcini” în Oltenia. “Mă gândesc ca aici să rămân mulți ani, dar nu depinde numai de mine, ci de rezultate. În acest moment aceștia sunt jucătorii, iar apoi vom vedea. Sunt sigur că nu sunt probleme financiare, dar deocamdată acestea sunt deciziile luate. Jucătorii nu sunt ai mei, sunt ai clubului, iar noi îi vom alege în special pe aceia care sunt pentru această echipă și pentru suporterii noștri. N-am discutat cu alţi antrenori italieni care au lucrat în România, deoarece vreau să îmi fac propria părere despre fotbalul de aici şi despre Universitatea Craiova”.

Marcel Popescu: “Cel mai titrat tehnician străin”
Preşedintele Universităţii Craiova, Marcel Popescu, are o încredere foarte mare în noul antrenor, despre care a declarat că este cel mai valoros tehnician din afara graniţelor care vine în România. “Am venit cu noul antrenor și consider că este cel mai titrat tehnician străin venit în România prin simplul fapt că în CV-ul său este Serie A, vicecampion cu naționala Italiei Under-21 și asta spune foarte multe. A lucrat și în sectorul tineret, dar cel mai mult în luarea deciziei de a-l aduce a cântărit un element extrem de important. Chiar dacă Italia a avut probleme și a fost zguduită de scandaluri, Coverciano a avut și are un prestigiu și o reputație internațională. Faptul că Mangia a acceptat să lucreze la Știința este un titlu de mândrie, de glorie, iar ceea ce a contat a fost profesionalismul”. Oficialul din Bănie a mai declarat că Universitatea intră într-o nouă etapă, iar transferurile se vor face strict în funcţie de valoare.
“Ne revedem după un an greu. Se va schimba formula tehnică, dar obiectivul va fi să fim cât mai sus, cât mai performanți și trebuie să continuăm ascensiunea și în Europa. Am vrut să continuăm parcursul și să înălțăm ștacheta, iar sosirea lui Devis este asociată de un staff de înaltă competență profesională. Nu aducem doar la cantitate. Trebuie să facem totul echilibrat.
Începând de azi suntem în priză pentru ca miercuri să plecăm spre București, iar joi spre Austria. Probabil că în Austria vor ajunge unul sau doi jucători. Sub aspect fizic vor veni toți pregătiți, iar conceptul pe care îl avem la club împreună cu Devis este unul singur: nu vom aduce de dragul de a aduce și a fi cantitate, ci calitate. Un jucător străin care vine trebuie să fie titular”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here